Központ
2020. augusztus 12. szerda, Klára

A székely autonómiáért tüntettek a Fehér Ház előtt

Központ március 8, 2016 Hír & hírháttér, Sport

Mintegy harminc ember tüntetett helyi idő szerint vasárnap délután a Fehér Ház előtt a széley autonómiáért. A résztvevők egy láncot formálva feltartottak egy transzparenst, melyen az “Autonomy for Székely Land” felirat szerepelt, többen székely zászlót lengettek.

szekelyau

Az Indexnek beszámoló egyik kinti magyar szerint a résztvevők nagy része székely származásúnak mondta magát, fiatalok és idősek is voltak közöttük. Beszédet is tartottak a Fehér Ház előtt.

Elmondásuk szerint azt az üzenetet szerették volna kifejezni, hogy tévhit, miszerint a székelyek Magyarországhoz csatlakoznának, hogy meg akarják változtatni a határokat vagy saját államot szeretnének. A céljuk a kulturális örökség megőrzése és az önkormányzás, mondták, Románia azonban az európai alapelvekkel és gyakorlattal szemben elutasítja a törekvésüket.

A rendezvényen részt vett Koszorús Ferenc (Frank Koszorus, Jr.), az egyik legjelentősebb kinti magyar szervezet, az Amerikai Magyar Szövetség vezetője is, aki régóta próbálja előmozdítani az autonómia ügyét.

Forrás: index.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 450

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.