Központ
2020. augusztus 05. szerda, Krisztina

A Vásárhelyi Szörnyek amerikaifoci-csapata idegenben kezd

Czimbalmos Ferenc-Attila március 18, 2015 Sport

Mures Monsters 2015.

A hétvégén kezdődik az országos amerikaifutball-bajnokság, amelyben a Vásárhelyi Szörnyek (Mureș Monsters) csapata immár második alkalommal indul. Hét hónapos felkészülés és a Kolozsvári Crusaders elleni formaellenőrző mérkőzés után február végén az együttes tagjai háromnapos edzőtáborban vettek részt a nagyadorjáni Dorman sportbázison.

A napi három edzés (erőnléti és elméleti) által lehetőség nyílt a sportolók erőnléti állapotának felmérésére, de nagy hangsúlyt fektettek a játékhelyzetek gyakorlására is.

Az új idényben hat együttes vesz részt az országos bajnokságban: az északnyugati csoportot a Kolozsvári Crusaders, a Temesvári 89ers és a Resicabányai Locomotives alkotja, míg a délkeleti csoportban a marosvásárhelyiek mellett a két bukaresti csapat, a címvédő Rebels és a Warriors szerepel. A bajnokság lebonyolítási rendszere egyedi, hisz minden csapat kétszer játszik csoportbeli ellenfeleivel és egy csoportközi forduló keretében egy alakulattal a másik csoportból.

A Szörnyek első találkozóját március 22-én, vasárnap este rendezik a Rebels otthonában, majd az első hazai mérkőzésre egy hét múlva, 29-én délelőtt 11 órakor kerül sor a meggyesfalvi pályán, a Warriors ellenében. Ezután még legalább kétszer szerepelnek hazai pályán a marosvásárhelyiek, április 19-én a Crusaders ellen, majd május 9-én a Rebels ellen.

A Monsters együttesének célkitűzése a tisztességes helytállás és a játék fokozatos javítása, hiszen az erőviszonyokat tekintve nem tartozik az éremesélyesek közé. A tavalyi szezon vége óta 12 új ember (rookies) csatlakozott az alakulathoz, így az eredményeknél is fontosabb ezeknek a játékosoknak a beolvasztása a keretbe.
Az edzői stáb is kiegészült, ifj. Szöllősi László munkáját hárman segítik ezután: Fülöp Csaba a védelem koordinátora lesz, Mocanu Mihai a dobók, futók és elkapók edzéseit vezeti, míg Derzsi Szabolcs a falemberek munkájáért felel.

Share Button
Ennyien olvasták: 681

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.