Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

A Viitorul Szászrégen A-osztályos női labdarúgó együttes otthonában jártunk

Központ május 25, 2012 Sport

A Viitorul Szászrégen A-osztályos női labdarúgó együttes otthonában jártunk

Viitorul

Az elmúlt héten, pénteken a szászrégeni egykori Oţelul-pályán került megrendezésre a szászrégeni Viitorul és a MÚRE (Magyar Újságírók Romániai Egyesülete) képviselőinek barátságos labdarúgó mérkőzése, amelyen az utóbbiak diadalmaskodtak, főleg jobb fizikai adottságaiknak köszönhetően. A mérkőzés után kellemes egy órát tölthettünk el a csapat játékosaival, az együttes vezetőségével, akik a Viitorul megalakulásáról, jelenlegi helyzetéről és jövőbeli terveiről meséltek.

 

Costan Vasile, az együttes vezetőedzője, a hajdani ASA, aztán a Piatra Neamţi-i Ceahlăul, majd a szászrégeni Avăntul egykori hátvédje:

– A 70-es években volt még Szászrégennek lány labdarúgó együttese, de sajnos rövid időn belül megszűnt. 2010-ben jelen voltam a marosvásárhelyi FCM A-osztályos lány együttesének egyik mérkőzésén, ahol el voltam ragadtatva a lányok képességeitől. Idővel úgy adódott, hogy engem bíztak meg a megalakuló lánycsapat edzői teendőivel, amit nyomban el is fogadtam. Én nem csak vezetőedzője, hanem részben anyagi támogatója is vagyok az együttesnek, emellett nagyon ragaszkodom a lányokhoz, kölcsönösen jól megértjük egymást, szinte második apukájuk is vagyok. Mivel két fiú édesapja vagyok, mindig is szerettem volna egy lányt, most van nekem mintegy harminc… Én mindig is a craiovai Universitatea rajongója voltam, ezért is rendeltem kék-fehér dresszeket az együttes számára.

Amúgy egyetlen csapat vagyunk a női labdarúgó A-osztályból, amelynek saját himnusza van. Sajnos nincs még egy stabil szponzorunk. Minden támogatást köszönünk a helyi tanácsnak, Polgármesteri Hivatalnak és nem utolsó sorban Mircea Olteanunak, aki rendelkezésünkre bocsátotta az egykori Otelul-pályáját. Egyébként annak idején magam is az Otelulnál kezdtem a focit.

Budai István,az együttes megalapítója, intézője:

– Aranyos, de ugyanakkor érzékeny, fiatal lányokból áll a csapat, akiket formálni, tanítani, képezni kell. Sok munka van a sikerek mögött, amelyek elsősorban Costan Vasilenak köszönhetőek. Szurkolok az aranyos lányainknak, akiktől sok jó eredményt várunk ezután is.

Lutean Cristina, az együttes 21 éves irányító középpályása:

– A marosvásárhelyi Petru Maior egyetemen tanulok, nekem a foci több mint hobbi, amit a szabadidőmben űzök. Nagyon tiszteljük Costan urat, aki többségünk első edzője. Remélem, hogy a jövő bajnokságban az A-osztályban nem leszünk sereghajtók, addig a közös munkánk gyümölcse is beérik majd. Jó közösség vagyunk, összetartó társaság, ahol mindegyikünk odaadása számít. A csapat legtapasztaltabb játékosa Korpoş Izabella, a marosvásárhelyi City’us volt hálóőre, aki mindig biztonságot ad számunkra a mérkőzéseken. Remélem, hogy rövid időn belül kellő tapasztalatot szerzünk, szerintem csak ez hiányzik ahhoz, hogy jó A-osztályos csapat legyünk.  

Lutean Andrea, Cristina ikertestvére:

– Eddig csak az iskolában és a tömbházak mögött fociztam a fiúkkal, mivel nem voltam soha a babajátékok híve. Ezért nem heccelődnek velem a fiúk, sőt sok ismerősöm, barátom támogat. Remélem, idővel egy jobb képességű, A-osztályos együttest fogunk kialakítani, amely a szászrégeni Avantul mellett városunk büszkesége lesz.

Baita Izabella, az együttes 18 éves játékosa:

– A keretben hárman vannak 18 év felett, a nagy többség 14-18 év közötti. A legfiatalabb csapattársam 13 éves, de mindegyiküket kellőképpen tiszteljük, jó barátnők vagyunk a csapaton kívül is. Majdnem mind szászrégeni születésűek vagyunk, nagyon összetartóak, akik fejlődni szeretnénk, hiszen eddig szinte egyikünk sem sportolt. Én az idén érettségizek, de nekem is a futball a mindenem.  Hogy melyik együttes a kedvencem? Hát Steaua-rajongó vagyok…

Share Button
Ennyien olvasták: 585

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.