Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Aerobik- és fitneszedzéseket tart Kerestély Szintia Szászrégenben

Czimbalmos Ferenc-Attila február 19, 2015 Sport

szintia1

A tökéletes testalkatú, rendkívűl vonzó 23 éves fitneszbajnok, Kerestély Szintia Marosvásárhelyen, az ACS Retro Gym konditeremben kezdett el sportolni, s rövidesen komoly eredményeket ért el.  Vele készült a rövid interjú:

– Gratulálok Szintia, hogy a tavalyi év legjobb szászrégeni illetőségű sportolójaként tartanak számon téged is! Mikor kezdtél el sportolni?
– Mintegy 15-16 évesen szerettem meg a sportot, majd az atlétikával is kacérkodtam, aztán teljesen véletlen folytán kezdtem el a testépítést.

szintia

– Hogyan?
– Egy szépségszalonba jártam, s az ottani hölgy említette, hogy nagyon jól érzi magát, amióta konditerembe jár. Megmondta a helyet, ahová én is elmentem, majd ott ragadtam.
Az első versenyemen, az országos bajnokságon 2013-ban a hatodik lettem, ami kicsit elkeserített, de ugyanakkor az ambíciómat fokozta, hogy keményebben küzdjek az álmaim megvalósításáért. Időközben tapasztalatot is szereztem a versenyeken, majd rövid időn belül bajnok lehettem.

– Kinek köszönhetően szeretted meg a testépítést?
– Két és fél éve a vásárhelyi ACS Retro Gym konditeremben kezdtem el a testépítést, ahol Augustin Moldován kezei között formálódtam. Tőle nagyon sok bizalmat kaptam, ő volt az a személy, aki megtanította nekem a testépítés csínját-bínját, ezért mindig hálás leszek neki. Egyébként már az első edzések után versenyre javasolt.

szintia4

– Viszonylag rövid időn belül sokat fejlődött az izomzatod. Van ennek valami titka?
– A munka, a rendszeres edzésmunka, de nagyon sokat segített a genetikai örökségem is, az sem mellékes, hogy szigorúan betartottam az edzésekkel és az étkezéssel kapcsolatos szabályokat is.

– Eddig milyen fontosabb eredményeket értél el?
– 2013 júniusában a Siófokon megtartott Mr.&Miss Beach Body Fitneszversenyen a harmadik lettem a Bikini-fitnesz kategóriában.
2014. szeptember 28-án a dobogó legfelső fokára állhattam fel juniorként a Kolozsváron szervezett Országos Testépítő és Fitnesz Szenior-bajnokságon, ahol a 172 cm-es versenyzők kategóriájában kaptam a legtöbb pontot a bíróktól.
2014. szeptember 21-én Budapesten Romániát képviseltem a Nemzetközi Fitnesz-bajnokságon, ahonnan ezüstéremmel tértem haza.
2014. októberében a herkulesfürdői Herkules-kupán a 172 cm-es Bikini kategóriában a 3. lettem, aztán 2014. októberében a Románia-kupán való első hely következett, aztán a Federáció-kupán is első helyezést értem el.

szintia3

– Milyen versenyeken indulsz az idén?
– Egyelőre a tavaszi szezont személyes okok miatt kihagyom, de ősszel több mint valószínű, hogy újra színpadra állok majd. Jelenleg a legfőbb célom, hogy edzőként fejlődjek.

– Hol edzősködsz?
– 2014. októbere óta Szászrégenben az Ifjúsági-parkban lévő Lex Aly Gym teremben tartok aerobik- és fitneszedzéseket, ahová edzőm, Augustin Moldovan ajánlásával kerültem.  Köztudott, hogy a terem adminisztrátora Gabriel Toncean, a Román Testépítő Szövetség elnöke.

szintia2

– Mivel foglalkozol, amikor nem edzősködsz, és nem vagy a fitneszteremben?
– A legtöbb időm a fitnesz-teremben töltöm, ahol vagy edzéseket tartok, vagy edzem magam. A szabadidőmben sokat pihenek és próbálok időt szakítani azokra a személyekre, akik közel állnak hozzám.

Share Button
Ennyien olvasták: 1363

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.