Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Albu Bálint, az ország legtehetségesebb partjelzői közt

Központ november 8, 2012 Sport

albuAlbu Bálint, az ország legtehetségesebb partjelzői közt

Nemrég a marosszentgyörgyi Albu Bálintot és a marosvásárhelyi Ştef Claudiut beválogatták az ország legtehetségesebb partjelzői, illetve játékvezetői közé. A 2011-es év legjobb Maros megyei játékvezetője címmel is büszkélkedő Albu Bálint a következőképpen nyilatkozott az eseménnyel kapcsolatban:

– Jó ideje már, hogy megyei szinten labdarúgó mérkőzéseket vezetek, emellett a marosszentgyörgyi Apollo Hotelnél vagyok alkalmazva mint gyógytornász és masszőr.

Ez év májusában megnevezték megyénként a legjobb 1-2 középbírót és partjelzőt, szám szerint 68-at, akikből idővel kikerültek az UEFA által is támogatott, legtehetségesebbek. A válogatás persze bizonyos fizikai és írásbeli tesztek alapján történt.  

A 68-ból idővel 28-an maradtunk, majd közülük is kikerült a legjobb 10. A IV-ik és III-ik ligás bírók – a tesztek alapján – jogosultak arra, hogy egy osztállyal fennebb lépjenek. Idővel nagy esélyük van arra, hogy az élvonalban is bemutatkozhassanak, de addig még sokat kell tanulniuk, és ami a legfontosabb: állandó készenlétben kell állniuk.

A fizikai tesztek közül a kis Cooper tesztet kellett teljesíteni (minimum 2100m/8 min.) és 6x40m (max.5,5 sec.), ezt követte az írásbeli felmérés, majd videofelvételek alapján történő bírói döntéshozatalban kellett bizonyítanunk. Nos, nekem sikerült jól szerepelnem: az utolsó írásbeli vizsgán 7.50-et, míg a videofelvételek tesztjén 8.50-et kaptam, ami nagyon jó eredménynek számít.

Emellett folyamatosan veszünk részt különböző képzéseken, amelyeket a Román Bírói Tantestület tagjai tartanak.  

Még az idén mindegyikünk bemutatkozhat felsőbb osztályban, esetemben ez a C-osztályt jelenti.

– Marosvásárhelyről, vagy Maros megyéből még kinek sikerült fennebb kerülnie?

– Megyénkből csak Ştef Claudiu mint középbíró, és én mint partjelző kerültünk be a legjobbak közé.

– Gondolom, hogy a helyi bírói testület is büszke rátok.

– Bizonyára így van, de hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy megköszönjem Bordaş Vasile elnöknek, Flanja Călin, Cseh Gábor, Bârsan Dumitru, Megheşan Sorin, Bucur Petrică, Kusztos László és Szántó Loránd testületi tagoknak, akik nélkül nem juthattam volna idáig.

– Tíz évet fociztál megyei szinten az ASA ifi, Nyárádtő, Nyárádszereda, Szováta, végül a Gaz Metan együtteseiben, majd egy sérülés miatt, kénytelen voltál abbahagyni a labdarúgást. Tudom, hogy minden vágyad az volt, hogy edző lehess, és gyerekeket oktass. Erről most végleg lemondtál?

–Igen, fél évig a marosszentgyörgyi Kindernél 2001-as korosztályú gyerekeket edztem, de májusban, amikor megkerestek a Román Labdarúgó Szövetség Bírói Testületétől és felajánlották a bizonyítási lehetőséget, lemondtam az edzősködésről.

Tudom, ez a lépés nem jelent semmit, ha nem folytatom a felkészülést, ha nem sikerül megállnom a helyem. Ez minden vágyam!

Share Button
Ennyien olvasták: 432

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.