torpi
Sport

Aranyos lányok nyakukban ezüstéremmel

Aranyos lányok nyakukban ezüstéremmel

torpi

Minden idők legjobb vásárhelyi eredményét érték el nemrég a Torpi női vízilabdacsapat lányai, miután a július 22-én, Bukarestben megrendezett országos döntőn másodikak lettek, 20-17 arányban alulmaradva a nagyváradi Crişullal szemben.  A szerdai edzésen az ezüstéremmel a nyakukban és a második helyezettnek járó trikókban jelentek meg a lányok. A foglalkozás előtt először Fülöp Tamás edzőt kérdeztük, aki készségesen nyilatkozott lapunknak:

 

– Az örömujjongásból is kitetszik, hogy szeretik önt a lányok. Milyen is ez a viszony a játékosok és az edző között?

– Valóban nagyon ragaszkodnak hozzám, amit én is hasonlóképpen viszonzok, hiszen az edzéseken kívül, a mérkőzések, felkészítők alatt huzamosabb időt töltünk együtt, így második apának is beillő szerepköröm van, s persze pedagógusként is felelősségteljes feladat hárul rám. Egyáltalán nem vagyok puhakezű edző, ezzel együtt roppant türelmesnek kell lennem a lányokkal, és mindent a legfőbb célnak, a sikernek alárendelve.

– Hazai pályán sikerült legyőzni a házigazda, bukaresti Brenntag Karma együttesét, viszont alulmaradtak a Crişul ellen.

–Az eredmények tükrözik az erőviszonyokat, jelenleg mi a bukaresti lányok fölött vagyunk játéktudás szempontjából, de a nagyváradi együttes jobb nálunk is. Igaz, ők már öt éve alakultak, az együttes több tagja már líceumot végzett, a mi csapatunk meg 13-14 éves lányokból áll. Az ők kapusuk is 20 év fölötti, a miénk csak 13 éves, tehát itt is jelentkezett a különbség. Egy biztos, a Torpi lányai fejlődőképesek, a csúcs előtt állnak, de sok munka van még előttük, de meggyőződésem, idővel szép eredményeket érhetnek el. 10-9 arányban maradtunk alul a döntőben, de ilyen körülmények között egyáltalán nem volt szégyen a vereség, ezért büszke vagyok a lányaimra.

– Gondolom, sokat jelentett az is, hogy Marosvásárhelynek egy ilyen minőségű fedett uszodája van, ahol magas szinten lehet felkészülni, úszó- és vízilabdaedzéseket tartani, ami nélkül elképzelhetetlen manapság kimagasló eredményeket elérni.

– Persze, hiszen a kiváló edzéslehetőségek nélkül ma már nehéz eredményeket produkálni. Ugyanakkor meg szeretném köszönni mindazoknak az önzetlen segítségét, akik támogattak minket, s itt főleg a helyi önkormányzatra, a Városházára gondolok, de ugyanakkor más támogatók érdeklődését is várjuk, akik tenni szeretnének a marosvásárhelyi női vízilabdáért.


Szeghalmi Krisztina, a csapat legeredményesebb játékosa, a tavalyi magyarországi területi Gyermek II. vidéki bajnokságban 198 gólt szerzett:

– Az első két negyedben vezettünk, volt, hogy három góllal is. Csak az egyik játékosunk megbetegedett, 40 fokos láza volt, és hiányzott, s ez meglátszott a játékunkon. A lányok ki is fáradtak, az egyenlítés után pedig egy játékosunkat ki is állították.

Sajnálom, hogy vesztettünk, de vereségünk ellenére, tapasztalatszerzésre kiváló alkalom volt ez a meccs. Bízom abban, hogy jövőre bajnokok lehetünk.


Szeghalmi Andrea, az együttes legidősebb játékosa, Krisztina édesanyja:

– Az, hogy lányommal játszom egy csapatban, külön önbizalmat ad nekem. Gondolom, hogy ez kölcsönös érzés…


Moldovan Renáta, az együttes csapatkapitánya:

– Păltineanu Răzvan edzésein tanultam meg úszni, majd Gagyi Csaba kezei alatt formálódtam. Kemény felkészülésben volt részünk a bajnokság előtt, ami főleg fizikai és taktikai edzésekből állt. Az, hogy csapatkapitány vagyok, plusz elszántságot ad számomra, hogy morálisan és fizikailag is irányítsam a csapat tagjait. Nagyon remélem, hogy a szeptember 28-án sorra kerülő Románia Kupán visszavághatunk a nagyváradiaknak. Ha ez sikerül, akkor nagyon elszántan fogunk felkészülni a Szuper Kupára is. Mielőbbi célunk a Románia Kupa elnyerése!


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.