Központ
2017. november 20. hétfő, Jolán
Jórészt felhős
Ma
Jórészt felhős
Havazás
Holnap
Havazás
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

Aranyos lányok nyakukban ezüstéremmel

Központ augusztus 1, 2012 Sport

Aranyos lányok nyakukban ezüstéremmel

torpi

Minden idők legjobb vásárhelyi eredményét érték el nemrég a Torpi női vízilabdacsapat lányai, miután a július 22-én, Bukarestben megrendezett országos döntőn másodikak lettek, 20-17 arányban alulmaradva a nagyváradi Crişullal szemben.  A szerdai edzésen az ezüstéremmel a nyakukban és a második helyezettnek járó trikókban jelentek meg a lányok. A foglalkozás előtt először Fülöp Tamás edzőt kérdeztük, aki készségesen nyilatkozott lapunknak:

 

– Az örömujjongásból is kitetszik, hogy szeretik önt a lányok. Milyen is ez a viszony a játékosok és az edző között?

– Valóban nagyon ragaszkodnak hozzám, amit én is hasonlóképpen viszonzok, hiszen az edzéseken kívül, a mérkőzések, felkészítők alatt huzamosabb időt töltünk együtt, így második apának is beillő szerepköröm van, s persze pedagógusként is felelősségteljes feladat hárul rám. Egyáltalán nem vagyok puhakezű edző, ezzel együtt roppant türelmesnek kell lennem a lányokkal, és mindent a legfőbb célnak, a sikernek alárendelve.

– Hazai pályán sikerült legyőzni a házigazda, bukaresti Brenntag Karma együttesét, viszont alulmaradtak a Crişul ellen.

–Az eredmények tükrözik az erőviszonyokat, jelenleg mi a bukaresti lányok fölött vagyunk játéktudás szempontjából, de a nagyváradi együttes jobb nálunk is. Igaz, ők már öt éve alakultak, az együttes több tagja már líceumot végzett, a mi csapatunk meg 13-14 éves lányokból áll. Az ők kapusuk is 20 év fölötti, a miénk csak 13 éves, tehát itt is jelentkezett a különbség. Egy biztos, a Torpi lányai fejlődőképesek, a csúcs előtt állnak, de sok munka van még előttük, de meggyőződésem, idővel szép eredményeket érhetnek el. 10-9 arányban maradtunk alul a döntőben, de ilyen körülmények között egyáltalán nem volt szégyen a vereség, ezért büszke vagyok a lányaimra.

– Gondolom, sokat jelentett az is, hogy Marosvásárhelynek egy ilyen minőségű fedett uszodája van, ahol magas szinten lehet felkészülni, úszó- és vízilabdaedzéseket tartani, ami nélkül elképzelhetetlen manapság kimagasló eredményeket elérni.

– Persze, hiszen a kiváló edzéslehetőségek nélkül ma már nehéz eredményeket produkálni. Ugyanakkor meg szeretném köszönni mindazoknak az önzetlen segítségét, akik támogattak minket, s itt főleg a helyi önkormányzatra, a Városházára gondolok, de ugyanakkor más támogatók érdeklődését is várjuk, akik tenni szeretnének a marosvásárhelyi női vízilabdáért.


Szeghalmi Krisztina, a csapat legeredményesebb játékosa, a tavalyi magyarországi területi Gyermek II. vidéki bajnokságban 198 gólt szerzett:

– Az első két negyedben vezettünk, volt, hogy három góllal is. Csak az egyik játékosunk megbetegedett, 40 fokos láza volt, és hiányzott, s ez meglátszott a játékunkon. A lányok ki is fáradtak, az egyenlítés után pedig egy játékosunkat ki is állították.

Sajnálom, hogy vesztettünk, de vereségünk ellenére, tapasztalatszerzésre kiváló alkalom volt ez a meccs. Bízom abban, hogy jövőre bajnokok lehetünk.


Szeghalmi Andrea, az együttes legidősebb játékosa, Krisztina édesanyja:

– Az, hogy lányommal játszom egy csapatban, külön önbizalmat ad nekem. Gondolom, hogy ez kölcsönös érzés…


Moldovan Renáta, az együttes csapatkapitánya:

– Păltineanu Răzvan edzésein tanultam meg úszni, majd Gagyi Csaba kezei alatt formálódtam. Kemény felkészülésben volt részünk a bajnokság előtt, ami főleg fizikai és taktikai edzésekből állt. Az, hogy csapatkapitány vagyok, plusz elszántságot ad számomra, hogy morálisan és fizikailag is irányítsam a csapat tagjait. Nagyon remélem, hogy a szeptember 28-án sorra kerülő Románia Kupán visszavághatunk a nagyváradiaknak. Ha ez sikerül, akkor nagyon elszántan fogunk felkészülni a Szuper Kupára is. Mielőbbi célunk a Románia Kupa elnyerése!


Share Button
Ennyien olvasták: 185

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.