Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Astafei koponyatörést szenvedett

Központ szeptember 15, 2011 Sport

Astafei koponyatörést szenvedettFCM

A FCM–ASTRA mérkőzés 78. percében, a hazaiak egyik legkedveltebb játékosa, Victoraş Astafei szerencsétlenül ütközött az ellenfél frissen becserélt játékosával, Ţigănaşuval és koponyatörést szenvedett. A pálya közepéről vitték el a rohammentősök.

A FCM az idény eddigi legjobb mérkőzését játszotta a Sziget utcában, de két védelmi hiba következtében két gólt kapott, miután mindkétszer vezetett. Először Fl. Dan 35 méteres lövésére egy tizenhatoson belüli kavarodás során Găman válaszolt, majd  Ilyés Róbert fejesgólját a 90+10. percben N’Doye mintegy tíz méteres lövése követte, melynek során mindkét csapat osztozott a bajnoki pontokon. Az utolsó pillanatokban a mérkőzés legjobbja, a Gloriától szerződtetett Albuţ kapus tisztázott Udojival szemben, így nem vesztettük el itthon mindhárom bajnoki pontot.

A mérkőzés során több alkalommal volt lehetősége a FCM játékosainak a gólszerzésre, de mindegyiket elpuskázták, szinte őrületbe kergetve Sabăut, aki a sajtótájékoztatón elégedetlen volt csatárai teljesítményével, s Augustus Constantin bíráskodásával. A vezetőedző a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva elmondta, ő semmiképp sem szeretne távozni az együttestől, hiszen egy hosszabb távú tervet szeretne megvalósítani és bízik a játékosok teljesítményében, akiknek nagy részét az ő kérésére hozták Marosvásárhelyre. Ugyanakkor reméli, hogy az utolsó száz méteren sikerül feléleszteni a futballistákat, akiket pszichikailag kell segítse.

Egy biztos, a hat mérkőzésen elért öt pont nagyon kevés, ha arra gondolunk, hogy mindössze csak egy győzelmet szereztünk és az első kiesőjelölt helyen, a 15-en van még a csapatunk.

A Románia-kupa keretében együttesünk a legjobb 16 közé jutásért kiirt harcban, hazai pályán a konstancai Viitorul együttesét fogadja majd. Addig is szeptember 19-én, hétfőn, a kolozsvári U a Sziget utca következő vendége a 7. fordulóban.


 

CM Marosvásárhely – Astra Ploiești 2–2 (1–0)

Vezették: Augustus Constantin – Florin Păunescu (mindketten Rm.-Vâlcea), Vladimir Urzică (Piatra Neamţ).

FCM: Albuţ – Nicu, D. Matei, Ghionea, Szilágyi, Fl. Dan, Ilyés, Issa Ba (88. Goge), Astafei (86. Bumba), Cavalli, Ruiz (76. Buş),

Astra: Lung – Măţel, Găman, B. Miguel, Morais (75. Ţigănaşu), Szeto (46. Fatai), N’Doye, Strătilă (68. Stan), Băjenaru, Udoji, Miranda.

Gólok: Fl. Dan (27.), Bumba (90.), illetve Găman (64.), N’Doye (90+10.).

Sárga lapok: D. Matei (54.), Issa Ba (72.), Szilágyi (87.), Bumba (90+4.) illetve B. Miguel (41.), N’Doye (53.), Stan (90+11.)


Share Button
Ennyien olvasták: 764

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.