Központ
2020. november 28. szombat, Stefánia

Az ASA a tavaszi idény kezdetén: Marosvásárhelyi felkészülésen az ASA

Czimbalmos Ferenc-Attila január 15, 2015 Sport

Sbarcea Empoli FCJanuár 12–21-e között az ASA 1. ligás labdarúgó-együttese a helyi Sportakadémia pályáin készül fel a 2014-2015-ös bajnoki idény tavaszi évadjára, majd január 23-a és február 9-e között a törökországi Antalyába utazik, ahol öt barátságos mérkőzést játszik. Ellenfelei a lengyel 1.ligás, jelenleg 12. helyezett Polonia Krakkó (január 26-án), az azerbajdzsáni első ligás éllovas Quarabag Agdam (január 31-én), az orosz 1. osztályban szereplő  9. helyezett Terek Grozny (február 5-én) és a szlovák 1. ligás éllovas Domzale (február 8-án) lesznek. Az ötödik barátságos mérkőzésről még egyeztetnek.

Mi Ciobotariu célkitűzése?

A leköszönt Cristian Pustai vezetőedző helyébe beiktatott volt 32-szeres román válogatott, Liviu Ciobotariu, az ASA vezetőedzője optimista a jövőjét illetően, és bízik a játékosokban, sőt a bemutatkozó sajtótájékoztatón megjegyezte, hogy köteles folytatni az elődje által elkezdett eredményes munkát, és tisztában van vele, hogy nagyon nehéz tavaszi szezon vár rájuk. Célkitűzése, hogy minél több pontot szerezzen az ASA, és megőrizze az együttes helyét az élmezőnyben. Akárcsak korábbi csapatainál, Marosvásárhelyen is fontosnak tartja a fiatal labdarúgók szerepeltetését, így elképzelhető, hogy a jövőben öt-hat játékos is felkerülhet a felnőtt együtteshez.

Tiszteletbeli elnök az ASA-nál?

Az ASA új klubigazgatója, Cristian Cherteș szerint – korábban az ASA Kiválósági Akadémiáján látta el az igazgatói feladatokat, majd a leköszönő, azóta a Bukaresti Dinamónál tevékenykedő Daniel Stanciut váltotta – a klub a korábbi legendás futballistái közül a jövőben tiszteletbeli elnököt szeretne választani és várja a javaslatokat.
Liviu Ciobotariu munkáját Adrian Iordache másodedző és Cătălin Bușuricu erőnléti felelős segíti majd. A csapat szakmai vezetésében egy később megnevezett újabb másodedző, valamint Fekete Károly kapusedző segíti.

Kik jönnek, kik mennek?

Ami a távozásokat illeti, a vásárhelyi együttes egyik legtehetségesebb labdarúgójaként számon tartott 21 éves Claudiu Bumba három és fél évre kötött szerződést az Európai-kupákban is érdekelt ASTRA-val, míg a 27 éves brazil Henrique de Jesus a Dinamóhoz szerződött, ahová Daniel Stanciu, az ASA volt klubigazgatója csábította.
Bumba egyébként tizenhárom mérkőzésen szerepelt kezdőként az ASA együttesében a bajnokság őszi szezonjában, két gólt szerzett, illetve kiosztott három gólpasszt is. Kétszázezer eurót fizet az ASA-nak az ASTRA, a teljes összeget február 2-ig kell átutalnia, ellenkező esetben a labdarúgó visszatér Marosvásárhelyre.
A biztos távozó közé tartozik a 31 éves Adrian Sălăgeanu is, ő két mérkőzésen kapott lehetőséget az ősszel, valamint a 28 éves Helder Castro, aki mindössze egyetlen alkalommal lépett pályára, az USK Craiova ellen elvesztett találkozón, akkor is csupán hatpercnyi játéklehetőséget kapott.
Elképzelhető, hogy további meghatározó játékosok is elhagyják az ASA-t (N’Doye, Hora, Feussi, Gorobsov, akiket Daniel Stanciu csábít a Dinamóhoz), de egyelőre a csapat jelenlegi tagjai közül senki sem jelezte szándékát, hogy távozni szeretne.
Fejér Béla Csongor, az ASA fiatal hálóőre visszatért Râmnicu Vâlcearól, ahol kölcsönben szerepelt, Băcilă az ASA II. együttesétől jött vissza a felnőtt együtteshez, míg a marosvásárhelyi illetőségű 19 éves Tudor Sbârcea Olaszországból tért haza. A középpályás a Marosszentgyörgyi Kindernél kezdett futballozni, majd a Hagi Akadémiánál játszott, onnan pedig az olasz Empoli Primavera csapatához került.

Kik maradtak a csapatban?

Liviu Ciobotariu vezetőedző a következő játékosokra alapozhat a két edzőtáborban:
Stăncioiu, Viciu, Botoșer, Fejér-kapusok; Ionuț Balaur, Patrice Feussi, Javier Velayos, Florin Bejan, Ionuț Gugu, Marius Constantin, Cosmin Băcilă, Sepsi László (hátvédek), Tudor Sbârcea, Claudiu Voiculeț, Gabriel Mureșan, Nicolas Gorobsov, Székely János, Sergiu Hanca, Ioan Hora, Ousmane N’Doye, Robert Candrea (középpályások) Ianis Zicu, Amauri Morias, Mircea Axente, Dorin Goga (csatárok) mezőnyjátékosok.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 874

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.