Központ
2018. július 22. vasárnap, Magdolna

Az ASA női csapata indul a Balkán-kupában

Központ augusztus 22, 2013 Sport

Az ASA női csapata indul a Balkán-kupában

ASA_lnyok_2013_web

A Balkán-kupát oda-vissza kieséses rendszerben bonyolítják, s mintegy 12 csapat részvételére számítanak, a sorsolást azután végzik el, hogy lezárul a női BL-selejtező, hisz lesznek olyan együttesek is, amelyek, ha kiesnek a BL-ből, akkor ebben a sorozatban indulnak.

 

A hazai bajnokságot az idén először két értékcsoportban rendezik meg, a szuperligában nyolc csapat szerepel, az 1. ligában pedig két nyolcas csoportot alakítanak ki.

Az ASA a szuperligában szeptember 8-án, idegenben, Brazi-on kezd, 14-én pedig Iaşi-ban folytatja, míg az első hazai mérkőzést Nagybánya ellen játssza az együttes. A mezőnyben még a Kolozsvári Olimpia, a Temesvári CFR, a Craiovai Real és a Brassói Blue Angel található. Az ősszel tíz fordulót rendeznek, az alapszakasz maradék négy fordulója tavaszra kerül megrendezésre, ezután pedig az 1–4. és 5–8. helyezettek rájátszásban vesznek részt, szintén oda-vissza mindenki mindenkivel alapon, a helyezés függvényében pedig 3, 2, 1 vagy 0 pontot értékesítenek.

Marosvásárhelynek lesz egy második női együttese is, a Ladies, amely a hazai találkozóit Nagyadorjánban, a dr. Butiurca Sándor tulajdonában lévő Dorman sportbázis egyik pályáján játssza az 1. liga északi csoportjában, ugyanitt vesz részt a Szászrégeni Viitorul is.

A csoport többi csapata: Dolheşti (Suceava megye), Székelyudvarhely, Kolozsvári Olimpia II, Bákó, Borgóprund és Nagyvárad, bár legutóbbi részvétele még bizonytalan.


Share Button
Ennyien olvasták: 190

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.