Sport

Az idén is a női röplabdások a legszebbek

Medicina volei-1,
fotó: www.csutgm.com

Az előző évekhez hasonlóan az idén is sok szép női élvonalbeli röplabdázó szerepel a Medicina keretében, hiszen a klub belső rendszabályzata lehetővé teszi, hogy a 2016-2017-es idényben több lehetőséget adjanak a helyi tehetséges ifjúságiaknak, akik nem csak játékukkal, de szépségükkel is a dr. Pongrácz Antal Sportcsarnokba csalhatják a férfi nézőket is.  Közülük megemlíthetjük Andreea Petra, Roxana Iancu, Sonia Teianu, Rodica Buterez, Aurora Paşca, Alexandra Babaş, Raisa Ioan, Eliza Varga, Peţan Boglárka, Loredana Dobriceanu, Molnár Laura, Alexandra Cauc, Lovász Tímea és Carmen Arniceru nevét. Közülük néhányan tagjaik voltak a 2015-2016-os szezonban országos ifjúsági bajnoki címet és kadet országos bronzérmet szerzett Medicina együttesének, mint Alexandra Cauc, Aurora Pașca, Rodica Buterez, Alexandra Babaș, Eliza Varga és Molnár Laura.

Medicina 2015-2016 juniori

A tavalyi idegenlégiósok mind elhagyták a csapatot, a szerb Ljubica Kecman, Sofija Medics és Olivera Medics, a brazil Samara Franchin, a szlovák Ivana Zburova, illetve a montenegrói Nikoleta Perovics után a liberó Andreea Ispas is a távozás mellett döntött.

Medicina seniori, 2015-2016
Helyükre négy játékos érkezett, közülük az egyedüli belföldi a 33 éves center, Elena Valentina Rusu, aki az elmúlt szezonban a bajnok Balázsfalvi Alba játékosa volt, de korábban, 2000 és 2005 között már játszott a Medicinánál. Mellette a 22 éves horvát Karla Klarics szélső a francia Mulhouse együttesétől, és a két szerb, Tamara Ignijics (23 éves szélső, legutóbb az egyesült államokbeli Long Island University Brooklyn csapatánál játszott), illetve Marija Pucarevics (26 éves játékirányító a Crvena Zvezda Belgrádtól) csatlakozott a Medicina keretéhez.

Medicina, Molnár Laura, volei
Molnár Laura, fotó: www.csutgm.com
Medicina, Lovász Timea, volei
Lovász Tímea, fotó: www.csutgm.com

 

Eliza Varga
Eliza Varga, fotó: www.csutgm.com

 

Dobriceanu Loredana
Dobriceanu Loredana, fotó: www.csutgm.com

 

 Carmen Arniceru
Carmen Arniceru, fotó: www.csutgm.com
Medicina, Andreea Petra, volei
Andreea Petra, fotó: www.csutgm.com

 

 Andreea Ispas
Andreea Ispas, fotó: www.csutgm.com

A csapat csak Marosvásárhelyen készül, és a Balkán Kupa programjától függően (a Medicina bajnoki ötödik helyének köszönhetően akárcsak 2015-ben, idén is részt vesz a legkisebb európai kupasorozatban, amelynek győztese kvalifikálja magát a Challenge Kupába) szervezik meg a bajnoki idény kezdetét megelőző Erdély Kupa barátságos tornát.
Az A1 osztályú női röplabda bajnokság október 15-én kezdődik, de előtte egy héttel a csapatok a Románia-kupa első fordulójában játszanak.


Petrovot Zukovics váltja a Medicina kispadján

A Marosvásárhelyi Medicina élvonalbeli női röplabda együttesének új vezetőedzője a szerb Pedrag Zukovics lett, aki a lemondott bolgár Atanasz Petrovot váltotta a kispadon. A bolgár edző családi okokra hivatkozva mondott le a vezetőedzői tisztségről, a csapatot az előző bajnokságban az ötödik helyig és a Román Kupában a négyesdöntőig vezette. Zukovics viszont tavaly a bajnoki címvédő Balázsfalvi Alba másodedzője volt, ahonnan váratlanul távozott.
Az új szakvezető augusztus 5-én kezdte meg az edzéseket, a felkészülési programot – amelyben edzőtábor, barátságos mérkőzések és torna szerepelnek – csak a következő hónapban véglegesítik.
Mint Laurenţiu Magdaş klubvezető nemrég hangoztatta, az előző idény lejártával az összes idegenlégiós röplabdázó elhagyta a csapatot. A nyár folyamán nagy átalakuláson ment keresztül az alakulat, a két évvel ezelőtti projekthez hasonlóan, a következő idényben is a tapasztaltabb röplabdázók mellett több tehetséges fiatal játékosnak kívánnak lehetőséget adni, akik a klub sikeres ifjúsági csapataitól kerültek a felnőttekhez.


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.