Központ
2020. szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

Az ISK öt tehetséges labdarúgója a székely ifi válogatottban

Központ május 16, 2013 Sport

Az ISK öt tehetséges labdarúgója
a székely ifi válogatottban

foci

Kű Lajos magyar olimpiai ezüstérmes labdarúgónak, az Aranycsapat Alapítvány elnökének köszönhetően öt tehetséges marosvásárhelyi labdarúgó, akik a Szász Albert Sportlíceum diákjai, a 19 éven aluli székelyföldi válogatott tagjaiként, a minap Miskolcon léptek pályára, s a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tehetségek csapatával mérték össze erejüket.

A barátságos mérkőzésre a Diósgyőri VTK–Debreceni VSC NB I-es találkozó után került sor.

A székely válogatottat Lőrincz Attila, a székelyudvarhelyi ISK tanára, és Csíki Zsolt, a marosvásárhelyi Szász Albert Sportlíceum igazgatója készítették fel, a csapatban gyergyószentmiklósi, csíkszeredai, szovátai, székelyudvarhelyi, sepsiszentgyörgyi és marosvásárhelyi fiatalok szerepeltek.

A találkozót a székelyföldi gyerekek nyerték 2-1 arányban Simó Csaba és Ozsváth Arnold góljaival, de mindamellett, hogy első alkalommal játsztak ilyen felállításban, az első félidőben kihagytak mintegy tíz nagy gólhelyzetet.

„A székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub és a Hargita Megyei Labdarúgó Szövetség segítségével tudtunk részt venni ezen a történelmi eseményen. A 16 fős keretet Hargita, Maros és Kovászna megyék játékosaiból válogattuk össze” – mondta Lőrincz Attila edző. Ugyanakkor azt is megemlítette, hogy Kű Lajosnak tetszett az itteni fiatalok játéka, meg a futballhoz való hozzáállásuk, ezért lesz még folytatás.

A 11. Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságra – ahová meghívást kaptak a marosvásárhelyiek is –, egy 1998-1999-es csapattal fog kiutazni a Szász Albert Sportlíceum.

Mint ismeretes, Lőrincz Attila és Csíki Zsolt sporttanárok régi baráti kapcsolatot ápolnak, évente többször találkoznak bajnokságokon, akár a mezőberényi, vagy a hagyományossá vált június 1-jei  székelyudvarhelyi gyermek labdarúgó tornán, amelyet előbbi szervez.  Ennek a kollegiális viszonynak is köszönhetően kérte fel Lőrincz Attila Csíki Zsoltot, hogy besegítsen a tornára tehetséges, 1995-ben született gyerekekkel.

Az edző azt is megemlítette, hogy a magyar gyermeklabdarúgás jelenleg fejlettebb, mint a romániai, s ez főleg a jó ideje meglévő akadémiáknak is köszönhető. Ez csábítólag hat az itteniekre, ezért sokan folytatják Magyarországon a labdarúgást.

Egyébként a kezdőrúgást Kű Lajos végezte el. A székesfehérvári születésű, 64 éves, nyolcszoros válogatott egykori futballista – aki 1978-ban a Bruges labdarúgójaként BEK-döntőt játszott – tervei szerint a székely ifi válogatott még ebben az évben Székesfehérvárott egy Videoton-meccs, a Puskás Ferenc Stadionban egy Ferencváros- és Győrben valamelyik ETO-mérkőzés előtt is pályára lép.

A székelyföldi csapat kerete a következő volt: Paltán Roland (Gyergyószentmiklós), Antal Szilamér, Moldován Norbert, Kicsi Zoltán (mindhárom Csíkszereda), Simó Csaba (Szováta), Péter Botond, Bíró Attila, Ozsváth Arnold, Demeter Tamás (valamennyien Székelyudvarhely), Szabó Szilárd, Ungvári Árpád (mindkettő Sepsiszentgyörgy), Szotyori Krisztián, Toto Szilárd, Mihály Zoltán, Borbély Péter Zsolt, Kádár Ferenc Barna, (Marosvásárhely).

Edzők: Lőrincz Attila (Székelyudvarhely) és Csíki Zsolt (Marosvásárhely).


Share Button
Ennyien olvasták: 389

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.