Központ
2020. május 29. péntek, Magdolna

Bajnok a Torpi

Központ július 18, 2013 Sport

Bajnok a Torpi

torpi

Női bajnoki turnét, illetve az országos gyerekbajnokság északi csoportjának bajnoki visszavágóit is a marosvásárhelyi úszósátorban rendezték meg az elmúlt hétvégén. Ugyanott nemrég az országos ifjúsági (1997-ben, illetve később született játékosok) lány vízilabda-bajnokság III. turnéját is megszervezték (Bukarest és Nagyvárad után).

A torna házigazdája a Marosvásárhelyi Torpi Sportklub volt, amely a rendezvényt megelőzően a rangsor élén állt 24 ponttal, mögötte a Nagyváradi Kőrös következett 18 ponttal, majd Kisinyov és a bukaresti CSS1 következett. A rangsort a fővárosi Rapid zárta 0 ponttal.

Marosvásárhelyi szempontból úgy a bajnokság, mint a torna nagyon sikeres volt, a négy találkozóból mind a négyet sikerült megnyerniük a helyi lányoknak, így ők lettek az országos bajnokok 2013-ban.

A Rapid Bukarestet 14-3-ra, a CSS1 Bukarestet 14-7-re, Kisinyov csapatát 9-5-re, míg a nagyváradi alakulatot 15-9-re győzték le a Fülöp Tamás által edzett marosvásárhelyi vízilabdázók.

A bajnokcsapat összetétele a következő: Lukits Adrienn és Oltean Voica – kapusok, Dan Edina, Szeghalmi Krisztina, Török Enikő, Serbănescu Carla, Stana Carina, Lazsádi Anna, Demeter Dóra, Nonea Iulia, Maki Böjte Gyopár.

A bajnokság gólkirálya a Torpi MS-nél játszó Szeghalmi Krisztina lett 87 góllal, a legjobb kapus díjat a szintén a marosvásárhelyi alakulatnál védő Lukits Adrienn kapta.

Fülöp Tamás, a Torpibajnokcsapatának edzője:

– Nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen minden mérkőzésen a maximumot adták ki magukból, és sikerült országos bajnoki címet nyernünk. Ez egy 100 %-osan helyi csapat, hiszen minden játékos vásárhelyi illetőségű, akikről még hallani fognak. Megmagyaráztam nekik, hogy sokkal könnyebb megszerezni az első helyet, mint idővel azt megtartani, de reméljük, hogy sikerülni fog. Amúgy ezután is várjuk a fiatal, tehetséges vízilabdát kedvelő (akár egykori úszó) lányok jelentkezését, akikre szükség van.

Szeghalmi Krisztina, a Torpi gólkirálya:

szk

– Örvendek, hogy sikerült gólkirály lennem, habár ezt a címet a csapattársaimnak köszönhetem, mivel ez csapatmunka a javából. Nem mondom, voltak gyengébb ellenfeleink is, akik ellen sikerült több gólt is lőnöm, de tudom, hogy nélkülük ezt a címet nem sikerült volna megszereznem.  


Share Button
Ennyien olvasták: 440

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.