Központ
2019. január 20. vasárnap, Fábián, Sebestyén

Bajnok lehet az ASA!

Czimbalmos Ferenc-Attila április 16, 2015 Sport

Hetekkel korábban még a leg­optimistább ASA-szurkolók sem gondolták, hogy kedvenc együttesük harcolni fog a bajnoki címért, vagy egyáltalán esélyes lehet erre. Nos, az utóbbi fordulókban mutatott jó játékának, ugyanakkor a Steaua vesszőfutásának köszönhetően mindez lehetséges. 

asa

Az alábbiakban az ASA meneteléséről, ugyanakkor a két csapatnak a tavaszi idényben elért eredményeiről olvashatnak: Mint ismeretes, az 1. liga 26. fordulójában az ASA kiváló játékot produkálva, 2-1 arányban győzte le a 18 fordulón keresztül veretlen Craiovai CSU csapatát, míg a Steaua mindössze gólnélküli döntetlent ért el az Astra Giurgiu otthonában.

A megszerzett újabb három bajnoki pontnak köszönhetően, a vásárhelyiek két pontra zárkóztak fel a tabellán a bukaresti alakulat mögé, így megnőtt az esélyük a bajnoki cím megnyerésére.

Bajnok lehet a  marosvásárhelyi együttes?

Ez olyan kérdés, amire még nem tudni a választ, viszont egy biztos: sem a Steaua játékosai, sem szurkolói nem hitték volna a tavaszi szezon elején (amikor még 13 pont előnyük volt a 2. helyezettel szemben), hogy elveszíthetik a bajnoki címet, igaz, az ASA szurkolói sem gondolhattak arra, hogy a csapat bajnok lehet.

Az utóbbi fordulókban mutatott játékuk alapján kimondható: bizony a Steaua elveszítheti a bajnoki elsőséget. S ami a legérdekesebb és ugyanakkor a leghihetetlenebb sokak számára, hogy épp az ASA az a csapat, amely megelőzheti őket a tabellán, feltéve, ha tovább folytatja tavaszi menetelését.

Kikkel játszik még az ASA?

Az ASA a hátralévő nyolc fordulóban 4 alkalommal játszik hazai pályán (ellenfelei a Pandurii, a Viitorul, a Petrolul és az Oțelul lesznek), míg ugyancsak 4 mérkőzésen idegenben (a CFR, a Steaua, a Gaz Metan meg az Astra ellen).

Minden találkozó nehéz lesz, viszont az április 19-én idegenben sorra kerülő Steaua elleni mérkőzés bizonyára kulcsfontosságú lesz a csapat számára.

Kikkel játszik még a Steaua?

A fővárosi együttes az Oțelul, az ASA, a Concordia és a Botoșani ellen fog pályára lépni hazai környezetben , majd a Kolozsvári U, a Dinamo, az FC Brassó és a Iași-i CSMS vendége lesz. Az ASA-nak az is előnyéül szolgál, hogy a 32. és a 33. forduló között, május 20-án a Steaua a Pandurii ellen játszik a Liga-kupadöntőn, míg a vásárhelyiek csak a bajnokságban érdekeltek.

Hány pontot nyertek, illetve veszítettek a tavaszi idényben?

A Steaua a tavaszi idényben 10 pontot vesztett el, hiszen kikapott a Rapid, a Pandurii, a Petrolul együtteseitől, míg a Craiovai CSU-val döntetlenre játszott és mindössze négy alkalommal hagyta el győztesen a pályát.

Az ASA, amely a 4. helyről várta a tavaszi folytatást, 25 pontot szerzett a lehetséges 27-ből, azaz nyolc győzelmet és egy döntetlent ért el ugyanebben az időszakban, így a tavaszi idény legkiegyensúlyozottabb teljesítményű csapata, amely 12 találkozó óta veretlen (utoljára a Petrolul otthonában kapott ki 2-0 arányban a 15. fordulóban), hazai pályán 10 győzelmet és két döntetlent ért el, míg a gólaránya 19-3.

Share Button
Ennyien olvasták: 527

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.