Központ
2020. május 25. hétfő, Orbán

Bajnok lett a City’us!

Czimbalmos Ferenc-Attila június 4, 2015 Sport

City'us Romania bajnoka 2014-2015-1

Három bajnoki címben reménykedtek a vásárhelyi szurkolók az elmúlt napokban, de csak az egyiket sikerült megszerezni. A City’us teremlabdarúgói hódították vissza azt a kupát, amit tulajdonképpen a tavaly a Dévának odaajándékoztak.

A teremlabdarúgó 1. liga döntőjének harmadik, mindent eldöntő találkozóján a Marosvásárhelyi City’us 6–2-es győzelmet aratott a Futsal Klub Székelyudvarhely felett, így egy év után újabb bajnoki címet szerzett.

Miután a City’us játékosai elkönnyelműsködték a sorozat első mérkőzését hazai pályán, amikor az udvarhelyiek büntetőkkel 7-6 (1–1, 1–1, 1–1, 0–0) arányban nyertek, a második összecsapáson a vásárhelyiek 8–6 (0–5, 5–5, 8–5) arányban diadalmaskodtak Székelyudvarhelyen, így1-1-re fordították az összmérkőzések arányát.

A harmadik székelyudvarhelyi mérkőzésen újra Kacsó Endre játékosai diadalmaskodtak 6-2-re, így a bajnoki cím egy éves szünet után újra Marosvásárhelyre került.

A City’us úgy szerezte meg az ötödik bajnoki címét, hogy az alapszakaszt a 4. helyen végezte, és két ellenfelének semlegesítette a pályaelőnyét a rájátszásban.

Megemlítendő, hogy a harmadik találkozón jobban kezdtek a házigazdák, ellentámadásból két gólt is szereztek, de játékrész felénél a tapasztaltabb City’us átvette a vezetést, majd ellentámadásokból újabb gólokat szerzett. A két székelyudvarhelyi mérkőzés legjobbja, a City’us brazil hálóőre, Carlao gólt is rúgott.

Teremlabdarúgó 1. liga, döntő sorozat, harmadik mérkőzés: Székelyudvarhelyi Futsal Klub–Marosvásárhelyi City’us 2-6 (2-3).
City’us: Carlao – Răducu, P. Ferreira, Csoma Alpár, Stoica (Al-Ioani, Gherman, Ruxandari, Nuninho, Nicușan, Dobre).
Székelyudvarhely: Péter Róbert (Klein) – Mihály, Szécsi, Szabó, Csoma Ferenc (Mánya, Kovács, Simon, Péter Levente, Kedei).
Gól: Csoma Ferenc (5.), Kovács (6.), illetve Al-Ioani (12.), Răducu (12.), P. Ferreira (18., 39.), Gherman (34.), Carlao (38.).

Erősíteni fog a City’us

Kacsó Endre, a marosvásárhelyi együttes vezetőedzője a mérkőzés után a sajtó képviselőinek elmondta, hogy erősíteni fog az általa irányított alakulat:

„Gratulálok a játékosoknak, valamint az Udvarhelyi FK-nak is, hogy idáig eljutott. Hiányzott három teremlabdarúgójuk, akikkel másképp alakult volna a találkozó, de ettől függetlenül nekünk jobb a keretünk. Előnyt jelent számunkra, ha van tíz jó játékosunk, ugyanis négy-öt emberrel nehéz bajnoki címet nyerni. Nagyon rosszul kezdtük ezt az összecsapást, egy kicsit megszeppentek a játékosaink a helyi nézők által keltett hangulattól. Kaptunk két gyors gólt, de mi uraltuk tovább a mérkőzést, főleg a második félidőben. Szerintem megérdemelten nyertük meg a bajnokságot, habár nehéz volt az út idáig, a rájátszásban kiejtettük a Sepsi Futsalt, majd Dévát is, ami sok motivációt jelentett számunkra. A téli szünidőben hozott öt labdarúgó nélkül nehéz lett volna mindezt elérni, de a 2015-2016-os idényre szeretnénk tovább erősíteni”– mondta el Kacsó.

Share Button
Ennyien olvasták: 597

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.