Központ
2019. május 27. hétfő, Hella

Bajnokok, Élsportolók és Sportbarátok Klubja

Központ szeptember 12, 2013 Sport

Bajnokok, Élsportolók és Sportbarátok Klubja

klub

Szeptember 27-én útjára indul a Bajnokok, Élsportolók és Sportbarátok Klubja, ahol bemutatkoznak városunk egykori bajnokai, hajdani edzői, jelenlegi élsportolói, sportszemélyiségei, akiket megismerhetnek a ma sportkedvelői.   A klub alapítójával, a 64 éves Cseh Gábor hajdani ismert játékvezetővel a klubalapításról beszélgettünk.

– Nagyon fontosnak tartottuk, hogy beindítsuk ezt a klubot, annál is inkább, mert városunk sportéletének dicső múltja van. Meg szeretnénk ismertetni Marosvásárhely egykori nagy sportszemélyiségeit nemcsak a jelenlegi sportolókkal, hanem a sportbarátokkal is, akiket szívesen látunk rendezvényeinken.

– Hogyan is fog festeni egy ilyen rendezvény?

– Egykori, jelenlegi marosvásárhelyi sportszemélyiségeket, bajnokokat, sportbarátokat, szurkolókat fogunk meghívni, sőt minden hónapban felvállalnánk egy témát, egy volt vagy jelenlegi sportolót, edzőt, vagy egy hajdani volt bajnokot, ismert sportszemélyiséget fogunk bemutatni a jelenlévőknek. Ezen kívül filmvetítésekre is gondoltunk, le szeretnénk majd vetíteni például a 2005-ös Bölöni Show-t is több részben.

Alkalom adódik majd arra is, hogy felelevenítsük volt nagyjaink tevékenységét, akik már rég nincsenek közöttünk. In Memoriam néven emléket állítunk majd például a néhai Simon László birkózónak, Pongrácz Antal vívónak, Fülöp György kosárlabdázónak, Kádár Antal tornásznak, vagy akár Kamenitzky Árpád kézilabdaedzőnek.

Ugyanakkor ennek a klubnak vendége lehet egy hazautazása során Bölöni László, egykori kiváló volt labdarúgónk, Both Marika, volt úszónő Németországból, Nagy,,Poczó” Gábor, volt vízilabdázó az Egyesült Államokból, akár Mátéfi Eszter kézilabdaedző Magyarországról, vagy Májeri Zoltán kézilabdaedző Svájcból.

– Kik fogják vezetni a klub előadásait, bemutatóit, beszámolóit?

– Moderátorként helyi sportújságírókat kérünk fel, akiknek jól meghatározott szerepük lesz a rendezvényeken, ők fogják bemutatni az egykori és jelenlegi sportembereket a közönségnek, a szurkolóknak. Főleg azokra számítok, akik már írtak a meghívottakról, vagy valamilyen sajtóorgánumban bemutatták már őket. Egyelőre nem tudni, hol lesz a helyszín, de mi ezt a klubestet havi rendszerességgel szeretnénk megtartani.

– Kik fogják rendezni, megszervezni a klubesteket?

– A rendezést az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (amely civil tömörülésnek vagyok a megyei elnöke) vállalta fel a Pro XXI. Sport és Kulturális Alapítvánnyal közösen. Azt szeretném, hogy ez egy csapatmunka legyen, ezért is beszéltem már városunk legnagyobb sportstatisztikusával, Klosz Bálinttal, aki szívesen áll rendelkezésünkre, hiszen komoly dokumentációval rendelkezik, amelyekre szükségünk lesz.

Meglepetéssel készülünk már az első találkozóra, ez a meglepetés a szurkolókat fogja illetni, és ki merem jelentem, hogy Marosvásárhelynek olyan sportjövőt képzelek el, amilyen múltja volt.

Minden klubest egy nagy találkozás lesz, amelyre várjuk városunk összes régi, nagy sportolóit, bajnokait, jelenlegi élsportolóit, sportbarátait, szurkolóit is.

– Ön jelenleg is a Maros Megyei Labdarúgó-egyesület (AJF) játékvezetői testületének alelnöke. Hogyan látja a jelenlegi Maros megyei labdarúgóélet jövőjét, hiszen köztudott, az idén elnökválasztásra is sor került, több mint két évtized után?

– Úgy látom, hogy váltás után pozitív irányban indult el a Maros megyei labdarúgás. Ezt már érzékelni lehetett a Románia kupa megyei szakaszának döntőjén, illetve abból, hogy a megyei és falusi csapatok száma, ha nem sokkal, de mégis növekedett.

– Ügyes, tehetséges Maros megyei játékvezetők mutatkoztak be a 3-ik ligában is. Idővel elképzelhető, hogy 2-ik, akár első ligás játékvezetője is lehet Marosvásárhelynek?

– Büszke vagyok mind Ştef Claudiura, mind Albu Bálintra, arra, hogy eddig eljutottak a ranglétrán. Nagyon komoly, kemény felkészülés, munka áll a sikereik mögött, s mint esetük bizonyítja, ennek megvan az eredménye is. Bízom abban, hogy nem fognak megállni a 3-ik ligás szinten. Stef Claudiu már a 2-ik ligában tartalékbíróként is szerepelt, sőt Bukarestben egy nemzetközi mérkőzést is vezettek már, ami után kiváló osztályzatot kaptak. Nagyon bízunk bennük, valamint azokban is, akik nyomdokaikban haladnak, itt gondolok Andrei Sorinra, Bojan Cosminra, vagy Kusztos Lászlóra.

Share Button
Ennyien olvasták: 353

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.