Központ
2018. június 24. vasárnap, Iván

Barabási Rozália Balkán bajnok!

Központ szeptember 19, 2013 Sport

Barabási Rozália Balkán bajnok!

rozalia

Szeptember 6-9 között, a horvátországi Zágrábban került sor a 23-ik Atlétikai Veterán Balkán bajnokságra, amelyen a marosvásárhelyi születésű 39 éves Barabási Rozália, Domzale (Szlovénia) és Izmir (Törökország) után, újra sikeresen szerepelt. Az ISK egykori sikeres sportolója két érmet szerzett, így a román küldöttség egyik sikeres versenyzője volt.

Barabási Rozália, aki a jászvásári Veterán Atlétikai Klub igazolt sportolója, aranyérmet nyert a +35 év feletti kategória 400 méteres gyorsfutásában, majd a távolugrásban 3-ik lett, aztán ugyanaznap egy előkelő negyedik helyet szerzett a legnehezebb kategóriában, a 800 méteres síkfutásban.

A rangos európai atlétikai rendezvényen, Horvátországon kívül jelen volt Szlovénia, Szerbia, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Moldva Köztársaság, Koszovó, Görögország, Bulgária, Makedónia és Románia képviselőinek 92 fős csapata.

– Mindenféle szempontból sikeres volt a Zágrábi Atlétikai Veterán Bajnokság is, habár több ismert atléta, különböző okok miatt hiányzott a megmérettetésről. A versenyeket a zágrábi atlétikai stadionban rendezték meg, ahol kiváló körülmények között versenyeztek a sportolók az érmekért. Éremszerzés szempontjából Románia a 3-ik helyen végzett az összetettben Horvátország után, 128 érmet szerzett, amelyből 58 arany, 48 ezüst, 22 bronzérem volt – mondta az ismert és sikeres atléta, Barabási Rozália.

A 2014-es Veterán Atlétikai Balkán Bajnokságnak Bulgária ad otthont.

Szeptember 16-tól a hónap végéig zajlik Marosvásárhelyen – a Szász Albert Sportlíceum kezdeményezésére – az Én is szeretnék atletizálni elnevezésű rendezvény, amelyet a hónap marosvásárhelyi atlétikai eseménye keretében rendeznek meg. Ebben az időszakban lesz az In Memoriam, majd az Őszi-kupa, aztán a Kovács Ella atlétikai verseny, végül pedig a Felszabadítás-kupa.

Share Button
Ennyien olvasták: 367

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.