Központ
2017. december 18. hétfő, Auguszta
Hóesés valószínű
Hétfő
Hóesés valószínű
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Jórészt felhős
Szerda
Jórészt felhős

Barabási Rozália Balkán bajnok!

Központ szeptember 19, 2013 Sport

Barabási Rozália Balkán bajnok!

rozalia

Szeptember 6-9 között, a horvátországi Zágrábban került sor a 23-ik Atlétikai Veterán Balkán bajnokságra, amelyen a marosvásárhelyi születésű 39 éves Barabási Rozália, Domzale (Szlovénia) és Izmir (Törökország) után, újra sikeresen szerepelt. Az ISK egykori sikeres sportolója két érmet szerzett, így a román küldöttség egyik sikeres versenyzője volt.

Barabási Rozália, aki a jászvásári Veterán Atlétikai Klub igazolt sportolója, aranyérmet nyert a +35 év feletti kategória 400 méteres gyorsfutásában, majd a távolugrásban 3-ik lett, aztán ugyanaznap egy előkelő negyedik helyet szerzett a legnehezebb kategóriában, a 800 méteres síkfutásban.

A rangos európai atlétikai rendezvényen, Horvátországon kívül jelen volt Szlovénia, Szerbia, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Moldva Köztársaság, Koszovó, Görögország, Bulgária, Makedónia és Románia képviselőinek 92 fős csapata.

– Mindenféle szempontból sikeres volt a Zágrábi Atlétikai Veterán Bajnokság is, habár több ismert atléta, különböző okok miatt hiányzott a megmérettetésről. A versenyeket a zágrábi atlétikai stadionban rendezték meg, ahol kiváló körülmények között versenyeztek a sportolók az érmekért. Éremszerzés szempontjából Románia a 3-ik helyen végzett az összetettben Horvátország után, 128 érmet szerzett, amelyből 58 arany, 48 ezüst, 22 bronzérem volt – mondta az ismert és sikeres atléta, Barabási Rozália.

A 2014-es Veterán Atlétikai Balkán Bajnokságnak Bulgária ad otthont.

Szeptember 16-tól a hónap végéig zajlik Marosvásárhelyen – a Szász Albert Sportlíceum kezdeményezésére – az Én is szeretnék atletizálni elnevezésű rendezvény, amelyet a hónap marosvásárhelyi atlétikai eseménye keretében rendeznek meg. Ebben az időszakban lesz az In Memoriam, majd az Őszi-kupa, aztán a Kovács Ella atlétikai verseny, végül pedig a Felszabadítás-kupa.

Share Button
Ennyien olvasták: 319

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.