Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Barabási Rozália remekelt a Veterán Balkán atlétika bajnokságon

Központ október 4, 2012 Sport

Barabási Rozália remekelt a Veterán Balkán atlétika bajnokságon

AtletikaA törökországi Izmirben huszonkettedik alkalommal szervezték meg a 35 év felettiek, azaz a Veterán Atléták Balkán bajnokságát, ahol a marosvásárhelyi születésű, de a csíkszeredai Csíki Futókör színeiben indult 37 éves veteránatléta, Barabási Rozália kimagasló eredményt ért el a 35-39 évesek korosztályában.  A balkán stafétán, a román együttes tagjaként, előkelő második helyet ért el, a győztes szerb csapat mögött.

Ennek az atlétikai számnak az érdekessége az, hogy a négy versenyző egymás után 800, 400, 200, végül 100 métert szaladt. Barabási Rozália a szám 200 méterét futotta.

A 400 méteres síkfutásban a III. helyre került, egy szerb, meg egy bolgár versenyző mögött.

A távolugrásban is III. lett, két török veteránsportoló mögött.

Atletika_nagy

Mint ismeretes, Barabási Rozália a líceumi évek alatt atletizált, majd abbahagyta, és a továbbtanulás mellett döntött. 18 esztendővel később, fia egyik atlétika edzésén találkozott hajdani edzőjével, Baczó Lászlóval, aki felkérte, térjen vissza az atlétikapályára. Azóta többszörös veterán országos bajnok a Csíki Futókör színeiben.

Egyébként ezen a 22-ik veterán Balkán bajnokságon hat rekord dőlt meg, a versenyzők 46 arany, 31 ezüst és 16 bronzérmet szereztek. A versenyen mind a 11 balkáni állam képviseltette magát, és közel ezren álltak rajthoz.

Barabási Rozália érdeklődésünkre elmondta, jövőben Horvátországban kerül sor a Balkán bajnokságra, ahol reméli, újabb érmeket fog szerezni.

 


Share Button
Ennyien olvasták: 423

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.