Sport

Barátság-tornán az Apollo Old Boys

Turc Anton és Tolvaj József a serleggel

A hajdani Gloria szívós hátvédje, Nagy Zoltán (Medve) meghívására Délegyházán (Pest megye) rangos magyarországi futballtornán vett részt nemrég a marosvásárhelyi Apollo Old Boys öregfiúk együttese, mely esemény a XXVII. Délegyházi Napok egyik sportrendezvénye is volt egyben.

Taktikai megbeszélés a félidőben

A marosvásárhelyi csapat korábbi játékosa, az egykori Constructorul, majd Viitorul Prodcomplex hajdani csapattagja, a sárpataki születésű Böjte Attila által szervezett tornán a vásárhelyieken kívül még részt vett a házigazda Délegyháza és a környékbeli Lakitelek hajdani, megyei bajnokságban szereplő öregfiúk csapata.

Sipos Árpad, Nagy Zoltán (Medve) șs Bíró Levente (Laska)

Tulajdonképpen egy négyes tornára kellett volna sor kerüljön, de a három baráti társaság egyike, a Fodor István által vezetett magyarkapusi (Kolozs megye) alakulat sajnos az utolsó pillanatban kénytelen volt lemondani a tornán való résztvételt, ezért került sor csak három mérkőzésre.

Lubickolás közben az öregfiúk egy része

Az első találkozón a lakiteleki öregfiúk 3-1 arányban legyőzték a vásárhelyiek hasonló korosztályú labdarúgók csapatát, majd a délegyháziak 3-2-re bizonyultak jobbnak az Apollóval szemben.

Jelenet a Lakitelek-Apollo mérkőzésről

A mindent eldöntő mérkőzésen a Keresztesi Csaba által a pályán kiválóan irányított délegyházi idősebb korosztályú csapat 3-0 arányban legyőzte a 40 év feletti, idősebb labdarúgók alkotta Lakitelek együttesét, így tornagyőztesek lettek. Érdekességként említhető meg, hogy a délegyháziak egyik erőssége Ignác Sándor volt, aki egykoron a marosvásárhelyi Transportulnál játszott.

Elkezdődött a 3. félidő…

Az Apollo Old Boys felállítása a következő volt: Biró II. Levente (Laska) és Czimbalmos Ferenc kapusok; Csizmás Jenő, Daróczi László, Böjte Attila (csk.), Sipos Árpád, dr. Butiurca Sándor, Tolvaj József (edző-játékos), Schneider László, Sikó Ferenc, Trandafir László, Szente Csaba, Ördögh Attila, Lokodi László, Anton Turc, Szilágyi Dezső és Kelemen Sándor mezőnyjátékosok.

Apollo Old Boys 2019

A marosvásárhelyi alakulat egyik legjobbjának a 64 éves Sipos Árpád bizonyult, aki már évek óta családostól van letelepedve Magyarországon. A Metalotehnika és az AS Armata hajdani kiváló bekkje a torna rangidőse is volt egyben.

A torna délelőtejen a vásárhelyi öregfiúk a délegyházi Keresztesi Csaba 18 hektáros halastavában fürödtek

A mérkőzéseket a helyi Németh H. Ferenc vezette hibákkal tarkítva.

 

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.