Központ
2020. május 31. vasárnap, Angéla, Petronella

Barro és Ivanovici lesz továbbra is a húzóember

Czimbalmos Ferenc-Attila július 1, 2015 Sport

Barro Ousmane, BC Mures

A Maros KK vezetősége Ousmane Barróval közösen úgy döntött, hogy a szenegáli illetőségű beállós a következő idényben is Marosvásárhelyen folytatja pályafutását.

Barro az egyik legstabilabb kosárlabdázója volt a marosvásárhelyi csapatnak az elmúlt idényben, hiszen 33 találkozón, két meccs kivételével minden mérkőzésen játszott a férfi kosárlabda Nemzeti Ligában. Egyébként ő a Maros KK második idegenlégiósa, aki meghosszabbította szerződését a szerb Ivan Ivanovics mellett, de a belföldi Lázár László és Polyák László is a klub további játékosa marad.

Csatlakozott a csapathoz az ukrán Jurij Frasenyuk, aki eddig a BCM U Pitești kosarasa volt, ő az elmúlt évadban 27 találkozón az Argeș megyei csapat színeiben szerepelt.

Korábban játszott még az ukrán Hóvár (Hoverla), a Cserkaszki Mavpi, a BC Odessza alakulataiban is.

A távozók közül egyelőre Adrian Tudor, Andrei Căpuşan és Filip Adamovics neve ismert. Előbbi kettő Craiovára igazolt, a bosnyák játékirányító pedig sokkal kedvezőbb ajánlatot kapott a Kolozsvári U BT-től, így a kincses városban folytatja pályafutását.

Az új szerzemények mellett a következő szezonban több szerephez juthatnak a csapat fiatal játékosai. Mindenképpen igazolniuk kell egy játékirányítót, amely poszton a tehetséges Barabási Csongor lehet az edző második választása. Várhatóan július elejéig vagy közepéig körvonalazódik a Maros KK kerete, a csapatgyülekezőt augusztus 10-e körül tartják.

Nagy valószínűséggel Kyndall Dykes is elhagyja az együttest, és esély van rá, hogy Vaidotas Peciukas is távozzon, amennyiben nem egyeznek meg szerződéshosszabbításukról.

A következő idényre is versenyképes csapatot szeretnének kialakítani a Maros Kosárlabda Klubnál, amelynek célkitűzése az elmúlt szezonhoz hasonlóan a felsőházi rájátszásba kerülés a bajnokságban, illetve a Románia-kupa négyesdöntőjébe jutás – hangzott el a klub egyik sajtótájékoztatóján, amelyen Cornel Lungu klubelnök, Béres Lóránt alelnök és Szászgáspár Barnabás másodedző kielemezték az elmúlt sikeres idényt, amelyben a Maros KK két döntőt játszhatott a Nemzeti Ligában és a Románia-kupában, s mindkét sorozatban ezüstérmet szerzett. Ősztől a bajnokságban kötelező lesz egy hazai kosárlabdázó szerepeltetése minden találkozón az elejétől a végéig, kettőt pedig a Románia-kupában.

Share Button
Ennyien olvasták: 529

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.