Központ
2020. június 03. szerda, Klotild, Cecília

Bemutatkozott a FCM új stábja

Központ június 27, 2013 Sport

Bemutatkozott a FCM új stábja

fcm_stab

Az elmúlt csütörtökön sajtótájékoztatón mutatkozott be a 2. ligás FCM labdarúgó együttesének új vezetősége. A nemrég leköszönt Aurelian Băbuţan vezérigazgató helyébe Daniel Stanciu került, aki korábban a temesvári Poli, a Vaslui és a Steaua vezetőségében is tevékenykedett, különböző tisztségeket betöltve. Az együttes vezetőedzője Eduard Iordănescu lett, őt Stelescu Ionuţ és Alexandru Radu másodedzők, valamint Fekete Károly kapusedző segítik, akikkel kétéves szerződést kötöttek.

A sajtótájékoztatón jelen volt Maior Claudiu, a vezetőtanács alelnöke, továbbá a vezetőtanács többi tagja: dr. Benedek István, Petriş Tiberiu és Tatár Béla.

Edi Iordănescu vezetőedző a következőket mondta az első sajtótájékoztató alkalmával:

– Egy olyan város együttesének ajánlatát fogadtam el, ahol a labdarúgás iránt elkötelezett személyek állnak a csapat mellett, ugyanakkor a futballnak hagyománya van. Egy nagyon érdekes infrastruktúrát találtam a klubon belül, amely ritka a jelenlegi román labdarúgásban. Remélem sikerül egy versenyképes csapatot kialakítanunk, amelyre minden szurkoló büszke lehet majd. Gyökeres változtatásokra volt szükség a vezetőség, a szakmai stáb és a játékosok szintjén egyaránt, jelen esetben 15–18 új labdarúgóra számítunk. Ebből is kitűnik, hogy a nulláról kezdjük az építkezést.

Versenyképes együttest szeretnénk, amely játékában a támadásra helyezi a hangsúlyt. Nem akarunk „nagy neveket” hozni az együtteshez, inkább fiatal, ígéretes labdarúgókra van szükség.

Mielőtt a feljutásra gondolnánk, fontos, hogy fel legyünk készülve minden szempontból az 1. ligára, habár nagy megvalósítás lenne az első évben feljutni az élvonalba, de azt sem szeretném, ha csak ideig-óráig bírnánk megkapaszkodni – mondta a FCM új vezetőedzője.

Ugyanakkor a szakember azt is megjegyezte, hogy a klub az új játékosokkal 1500–2000 eurós szerződéseket köt.


Daniel Stanciu vezérigazgató megjegyezte, a klub Gyermek- és Ifjúsági Központjára is hangsúlyt fektetnek, viszont nem volt hajlandó a klub költségvetésére és az átigazolási költségvetésre kitérni, de megígérte, hogy rövidesen a klubra vonatkozó egyéb információkat is a sajtó tudomására hozzák.

– Edi Iordănescut már évek óta ismerem, dolgoztunk együtt és ugyanazon a hullámhosszon vagyunk, legalábbis, ami a labdarúgással kapcsolatos elképzeléseinket illeti. A klubon belül szabad kezem lesz a döntések meghozatalában, de előzőleg egyeztetni fogunk a vezetőtanács tagjaival – mondta Daniel Stanciu.

A sajtótájékoztatón a klub büdzséjével kapcsolatosan arról is szó esett, hogy a FCM-nek jelenleg 1,8 millió lej adóssága van, viszont 2 millió lej fog rövidesen befolyni különböző helyekről a klub kasszájába.

A játékosok egy részének lejárt, vagy hamarosan lejár a szerződése, amit újratárgyal a vezetőség.

Bumba Claudiu, az együttes volt labdarúgója elméletileg vissza fog térni a FCM-hez (az AS Roma Primaveránál volt kölcsönben), de több együttestől van ajánlata, és az innen befolyt összegből fedezhető a játékosok fizetéseinek egy része.

Nem utolsósorban a FCM jelenlegi vezetősége azt is megemlítette, hogy tárgyalások folynak több egykori marosvásárhelyi labdarúgóval, akik a klubhoz jöhetnek dolgozni a közeljövőben, példa erre Ciorceri, akinek felajánlották a Gyermek és Ifjúsági Központ vezetését, vagy dr. Bölöni László, akinek felajánlanák a tiszteletbeli elnöki címet.


Maior Claudiu, a vezetőtanács alelnöke:

– Ez a projekt két évre szól, viszont ha hamarabb kerülnénk fel az 1. ligába, az örvendetes tény lenne. Szeretnénk eredményeket elérni, olyan partnereket szeretnénk a csapat köré tömöríteni, akik anyagilag támogatnák az együttest. A következő időszakban egyéb újdonságok lesznek, de azokat a maguk idején hozzuk nyilvánosságra.

Maior azt is megjegyezte, hogy az új bajnoki idényben nem feltétlenül a feljutást célozzák, hanem a csapatépítést helyezik előtérbe.


Dr. Benedek István vezetőtanácsi tag:

– Nyolc vagy tíz évvel ezelőtt nem is hittük volna el, hogy a Maros megyei sport ilyen szintre juthat, szolid infrastruktúrával, több sportágban jó eredményekkel. Ezután is a csapat mellett kell állnunk, és támogatnunk kell az együtteseket. Ezek jó befektetések a városnak, amelyek elégtételt nyújtanak. Tudjuk, hogy a sport a legjobb nagykövet és támogatnunk kell.


Tatár Béla vezetőtanácsi tag:

– A csapat egyik alapítója vagyok, még amikor Transil néven indult, a stadionon is látszik, hogy milyen áldozatokat hoztunk. Közösen, valamennyiünk segítségével folytathatjuk ezt az utat.


Petriş Tiberiu vezetőtanácsi tag:

– Volt egy beszélgetés dr. Bölöni Lászlóval is, ő megjegyezte, hogy adós a várossal szemben. Az ő szerepvállalását illetően is rövidesen döntés születik.  


A jövő héten véglegesítik a vezetőtanács összetételét, amelyet labdarúgó szakemberek, befektetők és a helyhatóság képviselői egészítenek ki.


Mint ismeretes, a FCM új edzője nem más, mint a Steaua egykori kiváló labdarúgójának, majd edzőjének, Anghel Iordănescunak a legnagyobbik fia. Ő nemrég bontotta fel a szerződését a 3. osztályos brazi-i Fortuna együttesével.

A segítői közül Stelescu Ionuţ petrozsényi illetőségű sporttanár, 1999 óta edző, ő az egyetlen labdarúgóedző Hunyad megyében, aki doktori oklevelet szerzett labdarúgás terén.

Amúgy Romániában, Stelescun kívül, csak négy labdarúgóedző büszkélkedhet doktori minősítéssel: Ion V. Ionescu, Mircea Rădulescu, Grigore Sichitiu és Viorel Cojocaru.

A 36 éves bukaresti

Alexandru Radu, Edi Iordănescu segítője volt Brazi-ban is, labdarúgó karrierje során megfordult az Inter Gaz, Snagov, Tunari és a Fortuna Brazi csapatainál.


Share Button
Ennyien olvasták: 379

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.