Központ
2019. május 27. hétfő, Hella

Bemutatkozott a Ladies

Központ szeptember 12, 2013 Sport

Bemutatkozott a Ladies

ladies

Egyéves fennállásának első hivatalos mérkőzését játszotta az elmúlt hét végén Marosvásárhely újonc 2-ik ligás női együttese, a Ladies. Igaz, balul sikerült a bemutatkozás, hiszen  7-1-es vereséget szenvedtek az első fordulóban hazai pályán a sokkal tapasztaltabb, három volt válogatott játékost is a soraiban tudó A.C.S Heniu Prundu Bargaului együttesétől.

A vereség ellenére jó benyomást keltettek a lányok, akik között van néhány ígéretes fiatal, akikre idővel alapozhat Máthé Tünde edző.

A csapat megalakulásáról, a kezdetekről és jövőbeli terveikről dr. Butiurca Sándort, az együttes alapítóját kérdeztük.

– Kikaptak ugyan a lányok, de látni lehetett, ügyes, tehetséges játékosok is pályára léptek. Kérem, mutassa be az olvasóknak a Ladies együttesét…

– Azzal kezdem, hogy klubként már egy éves múltunk van, de ez volt a csapat hivatalos bemutatkozó mérkőzése. Látszott, hogy lámpalázasak voltak a lányok, hiszen még nem játszottak hivatalos meccsen. Mi több, egy évvel korábban sokan még a labdarúgás szabályait sem ismerték.  

A bővített keretet 14-20 éves lányok alkotják, az együttes átlagéletkora 16 év körül van, de megvan bennük a tehetség, amit csiszolni kell ahhoz, hogy idővel jó labdarúgókká váljanak. Van 5-6 lány, akikre idővel építeni lehet majd, reméljük, hogy melléjük még találunk néhányat a helyi iskolákból, akik játszani szeretnének, és jó csapatagokká válhatnak.

– Honnan az ötlet, hogy lányegyüttest alapítson? Miért éppen Ladies lett a neve a csapatnak?

– A labdarúgás iránti szeretet vitt rá arra, hogy a Ladies nevű lánycsapatot megalapítsam. Én az angol labdarúgás megszállottja vagyok, az Arsenal női csapatának modellje szerint adtam az elnevezést ennek a 2-ik ligás csapatnak, amit az alapító tagok, anyagi támogatók, szimpatizánsok, a csapat szurkolói is elfogadtak.

– Hol játssza a hazai mérkőzéseket a Ladies?

– A tulajdonomban lévő nagyadorjáni Dorman sportbázis egyik labdarúgó pályáján, ahol az együttes edzőtáboraira is sor kerül majd.

– Kik támogatják anyagilag a Ladiest?

– Pályázatot nyújtottunk be a helyi önkormányzathoz az együttes támogatása céljából, emellett a labdarúgó szövetségtől is kaptunk egy összeget, mivel beálltunk a bajnokságba, de van még néhány lelkes barátunk is, akik anyagilag támogatnak, de egyelőre nem szeretném a nevüket említeni.

– Milyen célokat tűztek a csapat elé?

– Most, hogy lehetőség nyílt arra, hogy 2-ik, úgynevezett Nemzeti Liga is induljon, kaptunk az alkalmon, és beneveztük az együttest a bajnokságba. Célunk, hogy ütőképes csapatot alakítsunk ki, amely idővel felkerülhet akár a Szuper Ligába is.


Az egykori kiváló nyárádszeredai labdarúgó, Novák Vilmos, a következőket mondta el a Központnak a 2-ik ligás lánycsapatról:

– Kikaptunk ugyan, de láttam, hogy van tehetség a lányokban. Remélem, hogy odaadással és rengeteg munkával, idővel jó együttest tudunk kialakítani. Ha belegondolunk, hogy az első mérkőzésen egy tapasztaltabb, jobb játéktudású együttestől kaptunk ki, amely néhány játékosa akár édesanyja is lehet bármely lánynak a Ladiestől, akkor nem élem meg kudarcként ezt a bemutatkozó meccset.  

Amúgy várjuk ügyes, tehetséges, focizni vágyó lányok jelentkezését a 0746/573767-es telefonszámon, akiket szívesen leigazolnánk a Ladieshez.

Share Button
Ennyien olvasták: 328

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.