Központ
2018. július 22. vasárnap, Magdolna

Bergodi távozott az ASA-tól. Ki jön helyébe?

Czimbalmos Ferenc-Attila december 23, 2015 Sport

Bergodi Cristiano

Cristiano Bergodi közös megállapodással szerződést bontott az ASA-val – jelentették be a klub honlapján a minap.

A temesvári ACS Poli elleni meccs volt Bergodi számára az utolsó a vásárhelyi csapat szakvezetőjeként.
Döntése némiképpen váratlan, hiszen bár sokat beszéltek az olasz edző távozásának lehetőségéről az utóbbi időben, azt a múlt vasárnapi, Petrolul elleni találkozó utánra valószínűsítették.

Bergodi szeptember 22-e óta 14 mérkőzésen irányította az ezüstérmes bajnoki ASA-t a kispadról, 11-szer 1. ligás mérkőzésen, kétszer kupameccsen és egyszer egy Liga-kupás összecsapáson. Az alakulat ötször nyert, hatszor döntetlenre játszott, háromszor kikapott és 12 gólt kapott az ő edzősége alatt. A marosvásárhelyi együttes jelenleg a felsőházi rájátszásba jutást jelentő hatodik helyen áll az 1. liga tabelláján, és elődöntős a Románia-kupában.

„Bergodi pénteken levezette az edzést, aztán bejelentette, hogy távozni akar, és hogy közös megállapodással bontsunk szerződést. Nagyon határozott volt, kijelentette, hogy most akar lemondani. Egyelőre még nem tudni, ki kerül a helyére, hiszen nem tudjuk ilyen rövid idő alatt megoldani az edzőkérdést” – nyilatkozta a DigiSport TV-ben az ASA klubigazgatója, Bogdan Mara.Az igazgató azt is elmondta, hogy több oka volt Bergodinak, hogy ezt a döntést meghozza, hiszen voltak belső ügyek is, de mindazonáltal megköszönte a munkát neki, amelyet itt végzett, hiszen a csapat helyzete jó, esélyes a felsőházba jutásra, és a Románia-kupa elődöntőjébe is bejutott.

Bergodi egyes források szerint azért mondott le, mert az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénzügyi ellenőrző testülete megbüntette a klubot, az alkalmazottai felé felhalmozott adósságai miatt.

A 2015–2016-os bajnoki idényben Bergodi a harmadik edző, aki a pálya széléről vezette az ASA-t: a klub vezetősége június elején bontott szerződést Liviu
Ciobotariuval, akit Dan Petrescu követett – ő idővel jobb anyagiakért Kínába szerződött –, majd helyébe július 8-án Miriuță jött, aki két hónapot ült az ASA kispadján.

A vásárhelyi klub honlapján megköszönte Bergodinak és szakmai stábjának az együttesnél végzett munkáját, valamint sok sikert kívánt a továbbiakban, viszont semmilyen információt nem közölt azzal kapcsolatban, hogy mikorra várható az új vezetőedző kinevezése.

Share Button
Ennyien olvasták: 344

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.