Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Bírói hibából született minimális győzelem

Központ március 9, 2012 Sport

cfrfcmBírói hibából született minimális győzelem

Kolozsvári CFR-marosvásárhelyi FCM 1–0 (1–0)

A kiesés elkerüléséért való harcban, nagy szükség van pontokra a tavaszi idényben, a marosvásárhelyi FCM számára, amelynek minden mérkőzés döntő fontosságú a cél elérésében. Ezúttal, ez nem jött össze a múlt héten, a bajnoki címre törő kolozsvári CFR-vel szemben, egy kevés futballt, sok durvaságot, idegességet produkáló mérkőzésen (11 sárga és egy piros lap volt), ahol döntő szerepet játszott a bírói hármas is.

 

A játékvezető döntéseink alapján, több ízben sikerült felidegesíteni a játékosokat, akik számos helyzetben durváskodtak, megszakítva az amúgy is kevés futballt produkáló mérkőzést.

Lagymatag, tapogatózó játék során sok volt az eladott labda a marosvásárhelyiek részéről, akik taktikailag is alulmaradtak ellenfelükkel szemben.

A 25. percben a Kapetanosz lábáról szögletre pattanó labdát, Catalin Popa Pitesti-i bíró a szerint ítélte, hogy Astafei-től hagyta el a játékteret, így maradt a szöglet. A beívelő labdát Sougou, a mellette megdermedt Nicu mellől fejjel tovább tolta, amit Kapetanosz az ötös vonaláról Iencsi meg Subotici gyűrűjéből, félfordulattal a hálóba bólintotta. 1–0

A kapott gól után is a kolozsváriak uralták a játékot, rövid passzos adogatásaik hasznosabbnak bizonyultak, mind Nicu vagy Ghionea magas, távoli átadásai a kistermetű Bumba, vagy Astafei felé, amelyeket Cadu és Piccolo könnyű szerrel kikanalazott. A 43. percben Subotic elfektette Betót a 11-es pont környékén, de előtte szabálytalankodott Maftei-al szemben, így a gól, nem volt szabályos.

A 47. percben Muresan többszöri gáncsolását már a játékvezető is megunta, így piros lappal jutalmazta a segesvári születésű középpályást. Az emberfölény nem mindig mutatkozott a második félidőben, mivel a CFR-játékosai jobban összpontosítva, figyelmesebben adogatva ellenfelüknél, sikerült zárniuk a tizenhatos előterében, majd minimális győzelemmel újabb lépést tettek a bajnoki cím felé. A második félidő legnagyobb helyzete Astafei nevéhez fűződik, akinek a 64. percben ballábas lövése három méterről célt tévesztett.

A mérkőzés alatt negatív tényként könyvelhető el, Bumba meg Celsinho gyengébb játéka, Nicu nehézkes, lassú lépései, Astafei individualista megmozdulásai, de ugyanakkor pozitív dolognak számítható, Iencsi biztos szerelései és Fl. Dan biztos indításai, mely becserélése után kissé megváltozott a játék képe.

A FCM-számára két nehéz mérkőzés következik, hiszen vasárnap este 17 órai kezdettel, hazai pályán a nagyszebeni Vointa ellen játszik együttesünk, míg a jövő héten a Mioveni ellen idegenben lépik pályára.

Fontos lenne a győzelem mindkét mérkőzésen, hiszen mindhárom együttes harcol a kiesés elkerüléséért. S még valami: főleg a hazai mérkőzéseket meg kellene nyerni!

A Gruia-i stadion lelátóján, néhány szó erejéig sikerült elbeszélgessek Gica Ciorcerivel, a kolozsvári CFR hajdani edzőjével, aki a következőket mondta el a Központnak, a FCM célkitűzésével kapcsolatosan:

–Nincs könnyű helyzetben az együttes, ha abból a szemszögből nézzük, hogy jelenleg hányadik helyet foglalja el a táblázaton. Tulajdonképpen mindegyik csapatnak, amely a kiesés elkerüléséért harcol, nehéznek ígérkezik a tavaszi idény. Igaz, hogy még a tavaszi visszavágó kezdetén vagyunk, minden lehetséges ezután. Láthattuk, hogy az utolsó előtti edzőcsere (Selymes helyébe Trombetta), pozitívan hatott a játékosokra, akikkel az együttes két győzelem és két döntetlen után, sikerült, ha ideig-óráig is elhagyja a kiesési övezetet a tabellán. Elvégre minden tőlük függ, én bízok abban, hogy nem esnek ki.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 545

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.