Központ
2020. július 07. kedd, Apollónia

Bölöni egy évre szerződést hosszabbított az Al-Khorral

Központ június 6, 2013 Sport

Bölöni egy évre szerződést hosszabbított az Al-Khorral

boloni

A marosvásárhelyi labdarúgás történetének legkiválóbb és legsikeresebb futballistájából lett világhírű edző, dr. Bölöni László egy évre szerződést hosszabbított Katarban, az Al-Khor csapatánál, amellyel a 7-ik helyen zárta a bajnokságot.

A szezon edzője címet is megszerezte (a belga Eric Gerets, a brazil Sebastião Lazaroni, vagy a francia Alain Perrot, akár a román Razvan Lucescu előtt) és rajta volt az év legjobb edzőinek Top 3-as listáján, akár az egyik játékosa és a klub menedzsmentje is, ami komoly szakmai elismerést jelentett számára.

Bölöni elmondta, az elmúlt héten, ha ideig-óráig is, de sikerült találkoznia néhány egykori vásárhelyi csapattársával és az ASA pár szurkolójával, de szeretne egy baráti találkozást is megszervezni velük tágasabb környezetben.

Azt is megjegyezte, hogy a kolozsvári CFR vezetőségéből senki nem kereste ajánlattal, igaz, ő sem kapkod a CFR után, mint ahogyan annak elnöke sem utána. Örvend, hogy egykori együttese – ahol BEK-et és európai szuperkupát nyert –, a bukaresti Steaua bajnok lett, viszont elszomorítják a klubon belüli események.

A marosvásárhelyi FCM-vel kapcsolatosan megjegyezte, ha újra első ligás együttese lesz városunknak, akkor szívesen leülne a vezetőséggel, hogy megbeszéljen egy-két dolgot, ami szükséges lenne a felsőbb osztályban való bennmaradáshoz. Ugyanakkor egyáltalán nem hisz abban, hogy a klub vezetősége ezután a helyi illetőségű, tehetséges fiatalokra alapozna.

A Központ azon kérdésére, hogy lesz-e a közeljövőben újabb Bölöni-show, vagy ahhoz hasonló ünnepség, a következőket mondta:

– Én nagyon örvendenék egy újabb, hasonló méretű eseménynek. Azt is említettem még korábban, hogy ha még egyszer egy ilyen rendezvény megszervezésére felkérnének, akkor nagyon odafigyelnék, azt hiszem, hogy mindent megtennék, hogy igazi, egyedi és sikeres ünnepségben legyen részük a vásárhelyieknek. Világklasszis egykori és jelenlegi labdarúgókat is meghívnék Marosvásárhelyre.

Végezetül elmondta, hogy nagyon jól érzi magát szülővárosában, jól esik neki az a melegség, amivel fogadják azok, akik köszöntik az utcán, akik kedves szavakkal árasztják el, és akik mindig is szurkoltak neki.

Bölöni László feleségével, Klárával és néhány jó barátja társaságában az elmúlt héten jelen volt a Maros KK-Asesoft nemzeti kosárlabda liga döntőjének 5. mérkőzésén a helyi Sportcsarnokban, ahol mintegy 30-35 év után újra hallhatta a jól ismert ,,Húj-húj-hajrá!”-t.

– Csodálatos volt újra hallani, libabőrös lett tőle a hátam! – mondta búcsúzóul.  


Share Button
Ennyien olvasták: 339

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.