Bumba
Sport

Bölöni László után újabb marosvásárhelyi az A-válogatottban

BumbaBölöni László után újabb marosvásárhelyi az A-válogatottban

Antalyai edzőtáborozásuk első barátságos mérkőzésén a marosvásárhelyi FCM szerdán 2-0-ra legyőzte a Metalisz Harkiv együttesét. Az ukrán együttes 3. helyen áll országa bajnokságában, sőt ősszel továbbjutott az Európa Liga selejtező csoportjából, így a tavaszi folytatásra készül. A találkozó góljai a második félidőben születtek, a 70. percben Subotic szabadrúgásból érkező beívelését Cordoş fejelte az ötösről a hálóba, míg a 72. percben Celsinho tálalt az ellenfél védői közé lendületből érkező Subotic elé, aki bevette az ellenfél kapuját.

Marius Lăcătuş vezetőedző az alábbi csapatot használta: Albuţ (46. Caparco) – D. Matei (46. Nicu), Cordoş, Ghionea (46. Iencsi), Topics (46. Szilágyi), Astafei, Ilyés (76. M. Pop), Pădureţu (59. Kiriţă), Firţulescu (46. Vagner), Fl. Dan (46. Celsinho), Subotic (76. R. Stoica).

Miután az eredetileg február 2-ára tervezett találkozót a Kryvbas Krivoy Rog ellen visszamondták, a FCM következő barátságos mérkőzése 4-én lesz, vagy az azeri Inter Baki, vagy a fehérorosz FC Minszk ellen.

Szintén a FCM-vel kapcsolatos hír, miszerint az együttes legtehetségesebb, fiatal játékosa, a nagybányai születésű Claudiu Bumba bemutatkozott a válogatottban is, sőt a második mérkőzésen, a Kryvbas Krivoy Rog ellen már kezdőként szerepelt. Mi több, az ő beadásából lőtte Marius Niculae az első gólt.  

Bumba 22 nappal a 18. születésnapja után, az utóbbi 38 év legfiatalabb bemutatkozója a román válogatottban Ilie Balaci után, aki 1974-ben 17 és fél évesen játszott először, míg Hagi 17 évesen és 9 hónaposan debütált a nemzeti tizenegyben.

Egyébként Bumba a válogatott antalyai edzőtáborának a végén csatlakozik a FCM együtteséhez, amely szintén a törökországi városban van felkészülésen.


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.