Központ
2017. november 22. szerda, Cecília
Köd
Szerda
Köd
Köd
Holnap
Köd
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős

Bölöni Lászlót felkérték, de nemet mondott

Központ december 19, 2013 Sport

boloniBölöni Lászlót felkérték, de nemet mondott

A Nemzeti Sport című lapnak adott interjúban mondta el Bölöni László, hogy Egervári Sándor lemondását követően szövetségi kapitánynak kérte fel a magyar szövetség. Az Ázsiában dolgozó szakember nemet mondott az ajánlatra.


„Nem számítottam rá, hogy én leszek az első számú opció„ – nyilatkozta a minap Bölöni.
– Nem volt nehéz döntenem, hiszen 2014 nyaráig szerződésem a qatari Al-Khor csapatához köt, és ez kizárja a távozás lehetőségét. A magyar szövetség megkeresésének anyagi vonatkozásai voltak, de nem jutottunk idáig, bár nem hiszem, hogy itt elakadhattunk volna. Az én szerződésem egyik paragrafusa azonban kizárta, hogy egyáltalán tárgyalhassunk.”
A neves marosvásárhelyi labdarúgó edző napirenden van a magyar futball aktualitásaival, és tudja, mi a teendő az Egervári távozását kiváltó hollandiai 1-8 után a magyar válogatottban.
„Mindent, ami volt, el kell felejteni, úgy kell tekinteni, mintha nincs, nem létezett volna. Meg kell hozni néhány fájdalmas döntést, és ez, tudom, a szakmában dolgozók közül sok embernek nem lesz ínyére. Közülük némelyek ellenségei lesznek annak, aki belevágja a fejszéjét, és elvégzi a munkát. És ezt nem úgy mondom, mint aki általánosságokban beszél, hanem mint aki tudja, melyik az az öt-hat azonnali teendő, amelyet el kell végezni. Erről már a magyar szövetség vezetőivel is beszéltünk” – fogalmazott Bölöni László, majd hozzátette, ha lelkiismeretesen dolgoznak, és nem lépik át a kötelező lépcsőfokokat, nyolc év alatt helyreállhat a magyar futball hírneve.
A Qatarban tevékenykedő labdarúgó edző, amúgy nem csak azt zárta ki, hogy a magyar csapatot irányítsa, de azt is kihangsúlyozta, hogy a román válogatott szakvezetői tisztségét sem vállalná el, ha felkérnék rá. A DigiSportnak nyilatkozva a következőképpen fogalmazott: “Számomra a válogatott edzőjének lenni igen érdekes és vonzó feladat. Sajnálatos módon azt érzem, hogy több személyt zavarna, ha én lennék a román válogatott vezetője, ezért inkább nem.”

Share Button
Ennyien olvasták: 176

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.