Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Bölöni levélben gratulált a kosarasoknak

Központ április 11, 2013 Sport

boloniBölöni levélben
gratulált a kosarasoknak

Az egykori kiváló vásárhelyi labdarúgó, jelenleg edzői hivatását a távoli keleten gyakorló szakember a Központból értesült arról, hogy személyi okokra hivatkozva lemondott Szathmári Tibor, a Maros Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke. Bölöni László levelében a következőképpen értékelte Szathmári vezetői teljesítményét:

 

,,Meglepett és elgondolkodtatott a hír, hisz valóban repül az idő, sajnos erre Szathmári Tibor is utalt. Féltetlenül gratulálni szeretnék hosszú, nehéz és kitűnő munkájáért, amit a vásárhelyi foci szolgálatába állított. Ölelem, és egészséget kívánok a közelgő pihenése során. Bár mindent el tudok képzelni, de azt, hogy ő pihenjen, azt nehezen. És valljuk be, ez jobb nekünk.

Tovább gondolkodom és, bár messze szakadtam Marosvásárhelytől, megkérdezem, hogyan, kivel tovább?”

Bölöni a továbbiakban azon morfondírozik, hogy ki az, aki Szathmári nyomdokába léphet a Maros Megyei Labdarúgó Szövetség élén. Régi, jó barátjára, Fazakas Árpád sporttanárra gondolt:

,,Miért ne következhetne Fazakas Árpád? Mi szól mellette? Nem elsősorban az, hogy hosszú ideig szobatársam volt. Inkább az, amit a város futballrajongói mind tudnak, vagy tudniuk kellene róla. Az, hogy Fazi városunk kitűnő játékosa volt. Csodálatos mérkőzésekkel ajándékozta meg a hajdani szurkolókat. Sőt, román válogatottságig is vitte.  Tudom, hogy Fazit ez nem boldogítja, pontosabban, hogy nem ez boldogítja, de én az eredményeit nagyszerűnek könyveltem és könyvelem el. Ismeri a futballnak minden csínját-bínját. Hivatalos megfigyelőként belátott a kulisszák mögé is. Dolgozott a tanügyben, ott is a sporthoz közel állt, hiszen a helyi sportlíceum igazgatója is volt. Mind a gyakorlati, mind az elméleti munkában otthonosan mozog. Lehet, sőt biztosan vannak Marosvásárhelyen futballhoz értő emberek.  Persze a futballhoz mindenki ért. Régi csapatunkból mások is megérdemelnék, hogy rájuk bízzák a megye, a város focijának irányítását, de én most Fazakas Árpi mellett döntenék”.

Végezetül üdvözletét küldi a BC Mures kosárlabda klub vezetőinek, játékosainak, akiknek sikerült az első helyen zárniuk az alapszakaszt, így reális eséllyel kezdhetik meg a rájátszást, a bajnoki címért folyó harcban:

„Szívből gratulálok a játékosoknak, vezetőknek és szurkolóknak, akiket volt szerencsém megismerni. Sikert a folytatáshoz!”

Share Button
Ennyien olvasták: 389

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.