Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Búcsú az A ligától, hacsak…

Központ május 18, 2012 Sport

fcmBúcsú az  A ligától, hacsak…

Súlyos, 4-1 arányú vereséget szenvedett az elmúlt hét végén a FCM a Concordia Chiajna otthonában, s ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy két esztendő után kiesik az első osztályból. Szintén vasárnap a Petrolul hazai pályán négy góllal verte a Gaz Metan Medgyest, így egy vásárhelyi csapatnak szinte a nullával egyenlő az esélye a bentmaradásra.

 

Az elmúlt hét csütörtökén, hazai pályán vesztett a FCM a szintén kiesőjelölt Petrolul ellen. A vásárhelyieknek egy minimális különbségű győzelem is elegendő lett volna a rivális megelőzéséhez, a csapat támadott is, azonban lassú és unottnak tűnő játékukkal nemigen tudták veszélybe hozni a vendégek kapuját. Ez a vereség alaposan fölkavarta a kedélyeket a klubon belül, hisz a vezetőség öt, a szezon végén lejáró szerződésű játékosról – Ilyés, Ghionea, Fl. Dan, Iencsi és Homei – mondott le az utolsó három fordulóra. A feszültségekről tanúskodik a klub kommunikációs igazgatójának, Vlad Amarieinek a sajtóhoz eljuttatott nyílt levele is, amely szerint, ha a csapat kiesik, az a teljes idény hibás menedzselésére vezethető vissza, s ha mégis bennmarad, de nem vonja le a megfelelő tanulságokat ebből az idényből, akkor a klub a jövőben is csak vergődni fog. Amariei az elbocsátásokat is megkérdőjelezi: „Olyan labdarúgókról lemondani, akiknek egész pályafutása profi hozzáállásról tanúskodik, akik mindenhol megbecsülést szereztek ahol játszottak, veszélybe sodorja azt a minimális bennmaradási esélyt is, amely még megmaradt. Ez a klub megérdemli, hogy az alapoktól újjászerveződve újabb esélyt kapjon, olyan labdarúgáshoz értő emberek vezetésével, akik sem politikailag, sem intézményileg nem elkötelezettek” – áll a levélben.

Az edző, Ioan Ovidiu Sabau még a Chiajna elleni mérkőzés előtt jelezte, hogy függetlenül attól, hogy a csapat meg tudja-e őrizni helyét az 1. ligában vagy sem, az évad végén távozik.

Azonban lehet, hogy mégis bennmarad a csapat az első ligában, miután hivatalossá vált: az FC Temesvár nem kér versenyengedélyt az új idényre.

A II. csoportban feljutó helyen végzett FC Temesvár hivatalosan is visszavonta versenyengedélyeztetési kérelmét. Marian Iancu, a csapat tulajdonosa szerint azért, mert semmi esélyük nem lett volna megkapni az engedélyt, miután kétmillió eurós tartozást halmoztak fel. Márpedig ha így van, akkor az élvonalban a 15. helyen végző csapat egészítheti ki a mezőnyt. Hogy biztos lehessen abban, hogy megtartja ezt a helyet, a FCM-nek még egy mérkőzést meg kell nyernie a hátralevő kettőből.

A soron következő meccset május 17-én, csütörtökön, lapzártánk után játszotta hazai pályán a Ceahlăul ellen, a legutolsóra május 19-én, szombaton kerül sor, az FC Brassó otthonában.

Mint Tatár Béla, a FCM vezetőtanácsának elnöke egy központi sportnapilapban megjegyezte: a csapat mindenképp változásokon fog átmenni, még megválnak néhány játékostól. Jövőtől talán egy-két idegenlégiós lesz majd az együttesnél és főleg hazai, fiatal tehetségek fogják alkotni a játékoskeretet.  Következő lapszámunkban aprólékosabban visszatérünk a FCM tavaszi szereplésének elemzésére.

Share Button
Ennyien olvasták: 391

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.