Bumba_fcm
Sport

Bumba a Steauánál?

Bumba_fcmBumba a Steauánál?

Miután az elmúlt héten 3-2 arányban szenvedett vereséget a FCM-együttese az antalyai edzőtábor második mérkőzésén a varsói Poloniával szemben, hétfőn újabb negatív eredményt könyvelhettek el Lăcătus legényei. Ezúttal az orosz bajnokságban szereplő Terek Groznij csapata fektette két vállra csapatunkat, 3-0 arányban. Az eredeti program szerint a litván Daugava Daugavpils kellett volna Marius Lăcătus csapatának az ellenfele legyen, de a litvánok az utolsó előtti nap lemondták a mérkőzést.

 

A gólok az utolsó tíz percben, a 81., 83. és 89. percekben estek, egyéni védelmi hibák következményeként. A marosvásárhelyi együttes az alábbi játékosokat használta: Caparco (46. Balauru) – Nicu (72. Bebeto), Gugu (66. Iencsi), Ghionea (77. Buş), Szilágyi, Astafei (66. Vagner), Kiriţă (40. Pădureţu), Ilyés (46. Cordoş), Bumba (66. Firţulescu), Fl. Dan (72. Celsinho), Subotic (66. Bujor). A Dinamo egykori hátvédje, Giani Kirita könyebb sérülés miatt nem vállalta a második játékrészt.

A Miracle Resort elnevezésű sportkomplexumban felkészülő FC keretének két új tagja is van, a csatár Vlad Bujor és a brazil jobbhátvéd, Roberto De Jesus Machado személyében. Az előbbi 23 éves, megfordult a szatmári Olimpia, a kolozsvári CFR, a Iasi-i Politehnica, a Mersin (Törökország), a craiovai Universitatea és a Zalaegerszegi TE színeiben is. A 22 éves Machado (Bebetoként vált ismerté), a brazil első osztályú Esporte Clube Bahia színeiben játszott utoljára.

Ugyancsak a FCM-vel kapcsolatos hír, miszerint az együttes legígéretesebb tehetségét, a 18 éves Bumbát le szeretné szerződtetni a Steaua. A bukaresti csapat tulajdonosa, Gigi Becali egyik ismert fővárosi sportnapilap hasábjain dicsérte a FCM-üdvöskéjét: ,,Protekciós volt Bumba, hisz egy nagybátyján keresztül már bemutatták a Steauának, de akkor nem alkalmaztam. Most kérlelem a nagybátyját, hogy hozza vissza hozzánk. Persze, hogy akarom, hisz tehetséges. Máshová úgysem szerződik, mivel Steaua-szurkoló az egész családja”– hangoztatta Becali.

Egy biztos, hogy a tehetsége mellett, megvan a kellő akarata is Bumbának, példa erre, hogy Piturca szövetségi kapitány nemrég behívta a nagyválogatottba. Mindezek mellett, mi, szurkolók reméljük, hogy nem száll a dicsőség az ifjú titán fejébe, mint sajnos, sok más, vele egykorú társának, és jó, magabiztos, hasznos játékával nyerő embere lesz a FCM-nek a tavaszi idény során.


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.