Központ
2020. november 23. hétfő, Kelemen, Klementina

Búsulhat a Chiajna!

Központ december 2, 2011 Sport

Trombetta_11Búsulhat a Chiajna!

Az őszi idény legkategorikusabb győzelmét szerezte a marosvásárhelyi FCM a gyengébb képességű chiajnai Concordia ellen. Ez csapatunk harmadik, ugyanakkor második soron következő győzelme a 2011-2012-es szezonban.

Trombetta edző játékosai végig uralták a mérkőzést, jól adogattak, sikerült több alkalommal tiszta gólhelyzeteket kialakítaniuk. Ghionea vezényletével szilárdabbnak bizonyult a hátvédsor is, mint az előző mérkőzéseken, sőt a középpályások is kitettek magukért (itt megemlíthető Ilyés és Bumba jó játéka).

Csapatkapitányunk, Ilyés Róbert már a 11. percben gól szerzett büntetőből, miután Cojocaru galaţi-i játékvezető, egy váll-váll elleni ütközést szabálytalannak ítélt, és büntetőt adott a hazaiaknak. A 32. percben Mamele szabálytalankodott Bumbával szemben a tizenhatoson belül, a bíró ezúttal is büntetőt ítélt, amit Sergiu Bus lőtt a hálóba. A két megszerzett hazai gól után is tovább támadott együttesünk, rákényszerítve ellenfelét, hogy bezárkózzon a kapu előterébe.

A második játékrészben a Concordia játékosai próbálkoztak egy-két támadással, de a jól záró védelem rendre hárított. A gyors ellentámadások pedig rendre veszélyt jelentettek a vendégek kapujára. Előbb Ilyés 20 méteres bombáját, majd Didi közelről leadott fejesét hárította parádésan Goszpodinov, a 65. percben Fl. Dan lövésével szemben viszont már tehetetlen volt. Középpályásunk a baloldalon tört be a tizenhatos területére, majd jobbal leadott 10 méteres, lapos lövése a hosszúsarokban kötött ki, beállítva ezzel a 3-0-ás végeredményt.

A FCM megérdemelt győzelmet aratott, jobb, érettebb csapat benyomását keltette, látszott játékán az új edző munkája. Ezzel a győzelemmel és 14 ponttal csapatunk felkapaszkodott a 14. helyre, egy ponttal lemaradva a Brassó mögött, de ugyanakkor maga mögé utasítva a 13 pontos nagyszebeni Voinţa, a Sportul, a Chiajna meg a sereghajtó Mioveni együttesét.

Az őszi idény utolsó előtti fordulójában, a FCM Piatra

Neamţi-on, a helyi, Steauát is 1-0-ra legyőző Ceahlăul ellen lép pályára december 4-én, vasárnap. Amint azt a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Maurizio Trombetta vezetőedző elmondta, pontot, pontokat szerezni megy az együttes a moldovai városba, melyekre oly nagy szükség van a kiesés elkerüléséért. A mérkőzést 14 órától a Digi Sport élőben közvetíti.

 


 

FCM Marosvásárhely – Concordia Chiajna 3–0 (2–0)
Vezették: Adrian Cojocaru (Galac) – Ionel Popa (Paşcani), Bogdan Gheorghe (Bukarest).
FCM:  Albuţ – Nicu, Iencsi, Ghionea, Szilágyi, D. Matei, Vagner, Ilyés, Fl. Dan (71. Ruiz), Buş (52. Didi), Bumba (63. Goge).
Concordia: Goszpodinov – Mamele, Muzac, A. Popa, V. Munteanu (53. Iordache), Bozga, Dima (12. Dumitrescu), Salem, Mihalcea (77. Bălţoi), Stere, Vitinha.
Gólok: Ilyés (11. – büntetőből), Buş (32. – büntetőből), Fl. Dan (65.).
Sárga lapok: Ghionea (18.), Vagner (21.), Buş (51.), illetve Popa (11.), Stere (36.)


Share Button
Ennyien olvasták: 582

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.