Központ
2018. október 23. kedd, Gyöngyi

Csodálatos érzés bajnoknak lenni

Czimbalmos Ferenc-Attila május 21, 2015 Sport

ilyésRobert

Interjú a 41 éves Ilyés Róberttel, a Marosvásárhelyi FCM egykori labdarúgójával, aki jelenleg Csíkszeredában a helyi 3. ligás csapatnak a játékos-edzője.
Ilyés Róbertet Csíkszeredában kerestem fel, ahol ő az elmúlt pénteken az FK Csíkszereda-Cetatea Tg.-Neamți (végeredmény: 2-2-szerk. megj.) találkozó előtt a helyi sportcentrum sportpályáján a csapat teendőit intézte, majd figyelmesen követte, ahogyan egy úthenger simára döngöli a gyepet a másnapi találkozóra. Időközben készségesen válaszolt a Központ kérdéseire:

– Üdvözlöm szülővárosában, ahová labdarúgó pályafutása végén tért vissza. Hogy van, Ilyés Róbert?
– Köszönöm, jól. Fontos, hogy egészséges vagyok és a labdarúgáson belül tevékenykedhetek itthon, így vissza tudom adni a város labdarúgó kedvelőinek mindazt, amit a futball és Csíkszereda nyújtott nekem.

– Mivel foglalkozik jelenleg?
– Gyerekeknek oktatok labdarúgást, van egy 2000-2001-es születésű korosztályos gyerekcsoportom, amely sokat fejlődött egy év alatt, így minden a tervem szerint alakul. Az FK Csíkszereda csapatáról elmondhatom, hogy a vezetőség által kitűzött célt elértük, hiszen sikerült benn maradnunk a 3. ligában egy olyan kerettel, amelynek zömét fiatal játékosok alkotják. Az első csapatban 7-8 olyan játékos van, akik 18 év alattiak, tehát a jelenleg 7. helyen lévő együttes eddigi teljesítményével mind én, mind a vezetőség meg van elégedve.

– Gondolom, figyelmesen követi az ASA idénybeli jó szereplését, s magát a román bajnokságot is. Egykori játékosaként hogyan értékeli a csapat idei teljesítményét?
– Tudom a labdarúgóktól, hogy igen sokat számít a vezetőség hozzáállása, ami nyugodt légkört teremthet az öltözőn belül, reményt ad arra, hogy idővel rendeződnek az anyagiak is, hisz a focista is pénzből él. Nem titok, az ASA-nál is vannak anyagi gondok, mint annyi más együttesnél. Elsősorban gratulálni szeretnék a játékosoknak, mivel tudjuk, hogy olyan labdarúgók alkotják a keretet, akik nagy játéktapasztalattal rendelkeznek, szerepeltek már válogatottban, európai-kupákban, ennek is köszönhetően érnek el jó eredményt Marosvásárhelyen. Az, hogy a Steauát sikerült Marosvásárhelyen és Bukarestben is legyőzniük, nem kis teljesítmény.
Ciobotariu edző kiváló szakember, akinek a keze alatt sikerült a játékosoknak kellőképpen kibontakozniuk, ezáltal bebizonyították az előző klubok vezetőinek – ahonnan a legtöbben szabadon távoztak –, hogy tévedtek, amikor mellőzték őket.

– Bajnok lesz az ASA?
– Én úgy gondolom, hogy igen. Ezt mind Marosvásárhely, mind a csapat vezetői, játékosai és nem utolsó sorban a kitartó szurkolók megérdemlik.

– Amióta az ASA a bajnoki címért küzd, gondolt-e arra, hogy jó lenne most is a csapat tagjának lenni?
– Igen. Kicsit fájdalmas, hogy nem most lehetek a csapat tagja, amikor a bajnoki címért harcol. Én azt az érzést ismerem, voltam már román bajnok a Rapid színeiben, csodálatos azt megélni. Azt tanácsolom a csapat szurkolóinak, hogy végig legyenek az együttes mellett, töltsék meg a lelátókat, mert köztudott, hogy a 12. játékos mindig is a szurkolótábor, akik támogatni tudják a pálya széléről az együttest.

– Ha az utolsó bajnoki fordulóban dől el a bajnoki cím sorsa, akkor Ilyés Róbert eljön Marosvásárhelyre, hogy ott szurkoljon a csapatnak?
– Elképzelhető. Ha a szabadidőm megengedi és nem lesz aznap mérkőzése az FK Csíkszeredának, akkor mindenképp én is jelen szeretnék lenni az utolsó, ASA-Oțelul találkozón, hogy drukkoljak az ASA-nak, a román labdarúgó bajnokság leendő bajnokának.
Ilyés Róbert a FCM színeiben a 2011-2012-es idényben 21 találkozón 3 gólt szerzett a Steaua, a Brassó és a Concordia ellen.

Share Button
Ennyien olvasták: 496

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.