Központ
2020. június 01. hétfő, Tünde

Dinu Gheorghe ,,Vamă” menedzserként, Bálint László edzőként érkezett az ASA-hoz

Czimbalmos Ferenc-Attila június 22, 2017 Sport

Dinu Gheorghe / fotó: Prosport

A korábbi román bajnok Rapid csapatának volt elnöke, a 61 éves Dinu Gheorghe lett az ASA menedzse­re, míg a másodosztályba visszacsúszott együttes vezetőedzőjévé a 38 éves Bálint László Györgyöt nevezték ki. A konstancai illetőségű sportvezetőt – akinek ügyvéd a mestersége, sőt a 2004-es államfői választásokon is indult jelöltként –, aligha kell bemutatni a hazai futball ismerőinek, hiszen hosszú pályafutása során már dolgozott a Rapid, a Brassói FC, a Giurgiui Astra, valamint a Dinamo csapatainál.

A szakmai feladatokat ellátó Bálint László György labdarúgóként szülővárosa csapatán kívül például a Kolozsvári CFR-nél, az UTA-nál, az Urziceni-nél és a Diósgyőrnél volt hátvéd, végül a Tatrangtól vonult vissza, amelynek edzője is volt.

Chertes dicséri Dinu Gheorghét

Dinu Gheorghe Marosvásárhelyre kerülésével kapcsolatosan Cristian Chertes, az ASA vezérigazgatója a következőket mondta el a minap a Liga 2.ro honlapnak:
,,Amikor Dinu Gheorghe Marosvásárhelyre jött és meglátta a klub sportbázisát, megdicsérte, ugyanakkor el volt ragadtatva attól, hogy egy éven belül a feljutás a célunk. Mi örvendünk, hogy elfogadta a klub ajánlatát, ő egy profi, nagy tapasztalattal és tudással rendelkező szakember, talán a legjobb klubvezető az országban”– mondta el Chertes, az ASA vezérigazgatója.

Dinu „Vamă” meg van elégedve a körülményekkel

Beiktatásával kapcsolatosan így vélekedett Dinu „Vama” a Digi Sport csatornának:
,,Rossz passzban van az ASA. Mint értesültem róla, intézkedéseket hoznak, ha a klub jövőben nem jut fel az 1. ligába. Úgy értettem, hogy egy új stadiont is építenek Marosvásárhelyen, ahol nagyon jó feltételek vannak, ezért is vállaltam el a felkérést. Napokon belül jóváhagyják az újraszervezési tervet, mint értesültem, voltak valami adósságok az ANAF-al szemben, amelyeket utólag rendeztek”– hangoztatta Dinu Gheorghe, az ASA új menedzsere.
Az ASA közleménye alapján az alakulat június 26-án gyülekezik. Mint ismeretes, a klub korábban fizetésképtelenné vált, újraszervezési tervéről még nem döntött a törvényszék, viszont a legutóbbi halasztás után július 14-re várnak végleges határozatot.

 


Dinu Gheorghe is futballozott

Az ASA új menedzsere is játszott egykoron, méghozzá a fővárosi Dinamo együttesében, ahol a serdülő és az ifjúsági alakulat tagja volt, utóbbival országos döntőt nyert az 1972–1973-as évadban. Akkor játékostársai voltak többek közt Ionel Augustin és Ion Marin is.
Labdarúgói karrierének vége után a fővárosi elmegyógyintézet raktárosa volt, majd 2000-ben ő lett az Országos Vámigazgatóság elnöke, aztán a Rapid majd a Brassói FC labdarúgó-klub elnöke, ahol Răzvan Lucescu vezetőedzővel dolgozott együtt.
Vezetésével a Rapid 1999-ben bajnoki címet nyert, aztán 2007-ben az UEFA Kupa elődöntőjéig jutott, míg a Brassói FC-t 2008-ban feljuttatta a másodosztályból az élvonalba.

Bálint László Diósgyőrben légióskodott

Bálint László

A brassói születésű Bálint László a Brassói FC együttesében kezdett futballozni 1987-ben, majd a Rapid Energia (1998–2000) és a Romradiatoare Brassó (2000–2001) alakulatainal is megfordult, aztán az élvonalban a Brassói FC (2001–2005) és az Unirea Urziceni (2007–2009) csapatánál is játszott.
A 2009–2010-es évadban, jelenleg a sáromberki illetőségű Fülöp Istvánt is soraiba tudó, a mag yar élvonalban szereplő Diósgyőri VTK csapatában is rúgta a bőrt többek közt azzal a Bogdan Apostuval, aki a 2012–2013-as bajnoki évadban 13 találkozón 2 gól szerzett az ASA színeiben.
Edzőként Bálint a Tatrang (2010–2014), Brassói FC (2015) és az Academia Clinceni (2015–2016) együtteseit edzte.


Share Button
Ennyien olvasták: 1768

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.