Központ
2019. június 26. szerda, János, Pál

Elbukta a selejtezőt a Mureşul női kézilabdacsapata

Központ augusztus 29, 2013 Sport

Kézilabda, női A-osztály

Elbukta a selejtezőt a Mureşul női kézilabdacsapata

kezi

A marosvásárhelyi Mureşul női kézilabdacsapatának nem sikerült feljutnia az első osztályba, kettős vereséget szenvedett a legjobbak közé kerülésért vívott mérkőzéseken. Az elmúlt hétvégén Bukarestben háromcsapatos selejtezőtornát rendeztek, amelyen a győztes csapat megszerezte a jogot arra, hogy a következő idényben a belföldi női kézilabda-bajnokság első osztályában szerepeljen. A tornán érdekelt volt a marosvásárhelyi Mureşul is, amely nyolcgólos vereséget szenvedett (36-28) a HC Danubius Galactól és a hét góllal kikapott a CSM Unirea Sloboziától (28-21).

A Danubius és a CSM közti összecsapás végén a Duna-partiak örülhettek, hiszen 30–25-re nyerni tudtak. A galaci csapat abban az esetben szerepelhet a Nemzeti Liga 2013–2014-es kiírásában, ha valamelyik együttes visszalép a részvételtől, vagy nem kapja meg a licencet. Jelenleg a mezőny teljes, 12 csapatos, az első fordulót pedig szeptember 5-én rendezik. A selejtezőtornát abból a megfontolásból rendezték, hogy tavaly a bajnokság megkezdése előtt a Terom Iaşi visszalépett, néhány fordulóig az ifjúsági válogatottal helyettesítették, amely később szintén visszalépett, ezért a pontvadászat tizenegy csapattal ért véget.

A két találkozón a következő játékosokat használta Bukaresti József vezetőedző: Peter, Diaconu, Petruneac (kapusok), Moloci (14 gól), Serediuc (7), Deac (6), Avădanei (3), Cioban (3), Bodor (5), Ene (1), Şandru (2), Nagy (8), Rad és Dragotă.

******

A Mureșulban egyébként hat új játékos mutatkozott be, Roxana Ene átlövő a CSM Focșani-tól, Ana Deac irányító Nagyszebenből, Elena Avădanei jobbszélső Medgyesről, Simina Oroșan beállós Déváról, Dalia Mărginean átlövő-szélső Galacról, Andreea Petroneac kapus pedig Ramnicu Vâlceáról érkezett.

Ők a távozott Raluca Ungureanu kapus, Loredana Tamaș, Cosmina Oliviera és Fazakas Kinga helyét veszik át.

Share Button
Ennyien olvasták: 305

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.