Központ
2018. október 21. vasárnap, Orsolya

Elnök és anyagi támogató nélkül maradt a City’us

Központ augusztus 8, 2013 Sport

Elnök és anyagi támogató nélkül maradt a City’us

city

2013. július 28-án tragikus helikopter-baleset áldozata lett Sorin Ţerbea 50 éves marosvásárhelyi üzletember, aki a mintegy 50 kilométerre fekvő Mezőtóháton, az ottani halastavak mellől emelkedett a levegőbe, majd kis idő múlva lezuhant. A gépen, a pilótán és a tulajdonoson kívül három német állampolgár és egy marosvásárhelyi nő is tartózkodott, az utóbbi maradt csak életben.

Sorin Ţerbea mindamellett, hogy a President Hotel, a Salubriserv, az Eurobet Construct, a Salconstruct cégek tulajdonosa is volt, a marosvásárhelyi országos bajnok és román kupagyőztes City’us csapatának vezetője, emellett a Román Teremlabdarúgó Szövetség elnöke és a Román Labdarúgó Szövetség Végrehajtó Bizottságának tagja is volt.

A neves üzletember hajdanán anyagilag támogatta a Torpi férfi röplabda együttesét is, majd 2009, az első Románia-kupagyőzelem óta lett tulajdonosa a City’us-nak. 2011-ben vád alá helyezték csúszópénz adása miatt.

A klubtulajdonos halálával bizonytalan helyzetbe került a négyszeres bajnok, hatszoros Román-kupagyőztes és egyszeres Szuper-kupagyőztes marosvásárhelyi együttes.

Share Button
Ennyien olvasták: 190

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.