Központ
2020. augusztus 07. péntek, Ibolya

Elsők lettek az öreglányok!

Központ június 20, 2013 Sport

Elsők lettek az öreglányok!

kezi

A marosvásárhelyi Gedeon Richter csapatában tömörülő öreglányok nyerték a sóvidéki női kézilabda bajnokságot, amelyet idén második alkalommal rendeztek meg. A csapat pontveszteség nélkül lett bajnok, miután Parajdot, Szovátát és mindkét korondi együttest sikerült kétszer is legyőzniük. A szervezők a 39 éves Biró (Peres) Zitát a bajnokság legjobb játékosának választották, aki egyben a gólkirály is lett. 

 

Mint ismeretes, a csapat zöme az ISK színeiben játszott hajdanán és 1992-ben begyűjtötték az országos ezüstérmet, ami a megyei kézilabdasportunk mindmáig utolsó érmét jelentette, egy bronzot az országos bajnokságon. Időközben az együttes nagy többsége a hajdani Electromureşhez igazolt, ahol a klub felbomlásáig, 1995-ig játszottak. Sokan közülük akkor abbahagyták a versenysportot, voltak, akik tovább folytatták, majd 2010-ben néhányan elhatározták, hogy újra pályára lépnek. 2012 nyarán, az 1992-ben az ISK-ból kikerült nagy ifi generáció 20 éves találkozójára meghívták a Kulcsár házaspárt. Városunk kézilabda életének egyik legismertebb edzője, Kulcsár László (Kuli), azóta az együttes edzőjeként tevékenykedik most amatőr bajnoki címhez vezette az együttest.

Íme, a bajnokcsapat kerete: Zsók Gyöngyvér és Jámbor (lánykori nevén Incze) Margit, Cămpean Aluniţa és Covrig Daniela kapusok; Orbán Mária, Dan (Rendes) Melinda, Inţa (Milăşan) Alina, Kádár Kinga, Ormenişan (Székely) Veronica, Sălăgean Ana, Moldovan (Balla) Annamária, Şerban Rozália, Simon (Szántó) Ida, Borşa Zita, Sfâriac Florina, Német Enikő, Vasilescu Erzsébet Enikő, Lucuţa (Crişan) Imola, Postelnicu Emilia, Mihaiu Carmen,  Cerghizan Anamaria, Conţiu Loredana és Biró (Peres) Zita mezőnyjátékosok.

Share Button
Ennyien olvasták: 453

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.