Központ
2020. június 02. kedd, Anita, Kármen

Erősített a Ladies

Czimbalmos Ferenc-Attila március 19, 2015 Sport

Ladies 2015.

Az 1. ligás bajnokság őszi idényét az 5-dik helyen zárta a Ladies. Mérlegük: kilenc mérkőzéséből két győzelem és hét vereség. A téli felkészülés alatt erősített az alakulat, a vezetőség a jó tavaszi szereplésben bízik.

Kik jöttek a csapathoz?

A téli szünet alatt több változás történt a keretben, a legfiatalabbak távoztak, de öt új játékos érkezett: Fülöp Ágota, Csíki Beáta, Máté Beáta, Burján Katinka, Claudia Zelea. Horváth Stefánia munkája miatt kevesebb edzésen tud jelen lenni, de a bajnoki mérkőzésekre igyekszik időt szakítani.
Máté Tünde vezetőedző elmondta, hogy felépült műtétje után, és amikor szükség van rá, a pályáról is segíti a csapatot.

Országos ifjúsági tornán vettek részt

Akárcsak a Szuperligában, a másodosztályban is megszakadt a bajnokság az első tavaszi forduló után a válogatottak mérkőzései miatt. Ez idő alatt a Ladies március 14–én egy országos ifjúsági tornán vett részt Nagyadorjánban a Dorman sportbázisnál (a találkozók 2X35 percet tartottak), amelyet az 1999 és 2002 között született labdarúgók számára szerveztek. A tornát a Román Labdarúgó Szövetség keretén belül szervezik (amit az UEFA is támogat), az országos méretű rendezvényeken 21 csapat vesz részt, akiket 6 csoportba sorsoltak.

A házigazda Ladies csapatán kívül a tornán még részt vett a Székelyudvarhelyi Vasas és az AS Roman együttese (a FCM Bákó visszalépett).
Íme, az eredmények: Ladies–AS Roman 6-1, Vasas–AS Roman 6-0 és Vasas-Ladies 2-1.
2014 novemberében ugyancsak Nagyadorjánban került sor az első hasonló tornára, ahol a Ladies 4-0 arányban győzte le az AS Romant, a Vasastól akkor is 2-1 arányban szenvedett vereséget.

A harmadik hasonló szintű megmérettetésre áprilisban kerül sor, majd összesítik az eredményeket és minden csoport első két csapata megy tovább a regionális tornákra.

Az edző cserekapus is lehet

A Ladies kerete a tavaszi szezonra: Drágus Kinga – kapus, Máté Tünde (cserekapus is lehet), Jani Dorottya, Soó Emőke, Lungu Renáta, Camelia Vâgă, Lazăr Mădălina, Dávid Márta, Alexandra Suciu, Szőcs Tímea, Bajkó Emese, Berki Helga, Farkas Tímea, Horváth Stefánia, Székely Kincső, Fülöp Ágota, Csíki Beáta, Burján Katinka, Máté Beáta, Claudia Zelea – mezőnyjátékosok.

Megpróbálnak minél  több pontot szerezni

Novák Vilmos, a Ladies elnöke közölte: a jövőben ütőképes gárdát szeretne alakítani a Ladiesből, s a szezon hátralevő részében mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél több pontot gyűjtsenek.

A Ladies március 16-án hazai pályán, a nagyadorjáni sportbázisban lépett pályára az első tavaszi fordulóban, ellenfele a Székelyudvarhelyi Vasas Femina volt. A kiegyensúlyozott találkozót 2-1 arányban az udvarhelyi lányok nyerték meg.

Továbbra is várják a futballozni vágyó lányok jelentkezését

A Ladies lányai hetente háromszor, azaz kedden, szerdán és csütörtökön edzenek Marosvásárhelyen, a Víkendtelepen, de hétfőn és pénteken is edzésre járnak a nyárádszeredai sportcsarnokba azok a lányok, akik nyárádmenti illetőségűek.

Máté Tünde és Novák Vilmos továbbra is várja a sportolást szerető, futballt elsajátítani vágyó, 12-14 éves tehetséges lányok jelentkezését (Máté Tünde tel. 0748-859.808), akik idővel az együttes ifjúsági és felnőtt együttesében fognak szerepelni az országos női labdarúgó bajnokságban.

Share Button
Ennyien olvasták: 792

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.