Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Erősített az Aquasport

Központ október 4, 2012 Sport

AquasportErősített az Aquasport

Az idén először az ifjúsági I bajnokságban is indul az Aquasport együttese. Erősítésként a klubhoz érkezett a tavaly bajnokságot nyert bukaresti Triumftól Eduard Orăşteanu edző, aki Gagyi Csaba segítője lesz. Ő négy korosztályos válogatott szintű játékost (Răzvan Popat, Radu Lăzărescut, Mihai Dumbărăt és Eduard Adamot) is magával hozott. Ezzel a játékoskerettel az Aquasport az ifjúsági bajnokságban a dobogót célozza a következő két évben, míg 2014-ben a bajnoki cím a cél.

Részt vesznek ezen kívül a Budapest bajnokságban és a magyar vidéki bajnokságban is, amit meg szeretnének nyerni. Az Aquasportnál gyerek, ifi III és serdülő csoportok is működnek, így folyamatosan biztosíthatják az utánpótlást a soron következő években.

A Budapest bajnokságban, két forduló után, az első helyen van az együttes, miután a legyőzték a Debrecen, és a Sport Max együttesét is. A következő fordulóra október 13-án kerül sor a budapesti Honvéd uszodában, ahol a BVSC és a Komárom lesznek az Aquasport ellenfelei.

Mint Gagyi Csaba edző elmondta, a gyerekek jelenleg heti 11 edzéssel készülnek, jól bírják az iramot, példamutatóan koncentrálnak a mérkőzésekre. Végezetül az egykori kőkemény vízilabdázó azt is megjegyezte, hogy reméli, mielőbb rendeződnek a helyi polgármesteri hivatalnál a szállítást érintő gondok, hiszen jelenleg a kiszállások anyagi fedezetét a szülők állják.  

Gagyi évekkel korábban megjegyezte, hogy 2015-re Szuperligás vízilabda együttest szeretne Marosvásárhelynek, amely a jelenlegi tehetséges sportolókra épülne. Mindehhez sikert kívánunk.


Share Button
Ennyien olvasták: 475

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.