Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Falub harmadszor?

Czimbalmos Ferenc-Attila március 23, 2017 Sport

Lapzártánkig még nem dőlt el, hogy ki lesz az ASA együttesének új vezetőedzője a hétvégi, Concordia Chiajna elleni 2-1-es győztes találkozó után távozó Ilie Stan helyett, de központi sportlapok információja szerint erre a tisztségre a legesélyesebb a 46 éves dési születésű Adrian Falub, aki már két időszakban is edzte a csapatot. Stan – aki hétfőn közös megegyezéssel bontott szerződést a klub vezetőségével – , 2016 végén érkezett a klubhoz és nyolc (hét bajnoki és egy Liga-kupa) találkozón vezette az általa átalakított ASA-t, ez alatt egy győzelmet, három döntetlent és öt vereséget ért el.

Falub labdarúgóként játszott többek közt a Kolozsvári U, FC Basel, a Besztercei Gloria és a FC Naţional együtteseinél is, edzői karrierjét 2006-ban kezdte a Kolozsvári Universitateánál, aztán a Sportul studenţesc, Unirea Gyulafehérvár, FCM, Poli Iaşi, UTA és Concordia Chiajna csapatainál is tevékenykedett.
Falubnak ez a lenne harmadik mandátuma Marosvásárhelyen: korábban az ASA elődjét, a FCM-t a 2009-2010-es bajnoki idényben vezette, a bajnokság végén sikerült feljuttatnia az 1. ligába, aztán a 2014-2015-ös szezon végén is feljutott az ASA-val az élvonalba, ahonnan 2015 szeptemberében távozott. Akkor őt Cristian Pustai váltotta.

Miért távozott Stan?

Ilie Stan a sajtónak elmondta, hogy azért hagyta el az ASA-t, mert nagy nyomás alatt edzősködött, és nézeteltérései voltak a klub vezetőségével, különösen Tiberiu Petriş vezetőségi taggal, FIFA-ügynökkel, aki arra kényszerítette, hogy minden összecsapáson játsztassa fiát, ifjú Tiberiu Petrişt.
,,Elegem lett abból a nyomásból, amit Tiberiu Petriş mindegyre gyakorolt rám, azért távoztam. A felkészítő mérkőzéseken, amikor játszott a fia, minden rendben volt, de amikor tétmérkőzéseken nem került be a csapatba, rögtön gondjaim támadtak. Vele olyan, mintha tíz játékossal játszottunk volna és nem tizenegyen. Az ifjú Tiberiu Petriş egy olyan játékos, akiből lehet valami a jövőben, de jelenleg…” – mondta el Ilie Stan a Digi Sport egyik műsorában.

Share Button
Ennyien olvasták: 570

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.