Központ
2020. december 06. vasárnap, Miklós

Fehér Orsolya bemutatkozott a magyar felnőtt asztalitenisz-válogatottban!

Központ március 24, 2014 Sport

Fehér Orsolya bemutatkozott a magyar felnőtt asztalitenisz-válogatottban!

Feher_Orsolya_asztalitenisz-1

A marosvásárhelyi születésű, 14 éves Fehér Orsolya már két éve sikeresen asztaliteniszezik magyar színekben, sikert-sikerre halmozva. A roppant tehetséges Orsi, a Marosvásárhelyi ISK színeiben kezdett el sportolni, Romeo Lupaşcu és Ungvári Imola edzők kezei között formálódott, jelenleg a budapesti Statisztika leigazolt sportolója.  Számára a 2013-as esztendő volt  a legsikeresebb az eddigi sportpályafutása során. A minap édesapjával, az ASA, majd a helyi Gaz Metan egykori labdarúgójával, Fehér Csabával beszélgettünk lánya tavalyi sportsikereiről, idei terveiről:

– Értesüléseink szerint lányának nagyon sikeres volt a 2013-as sportszezonja. Kérem, értékelje röviden Orsi tavalyi jó teljesítményét.

– Valóban számára a 2013-as esztendő volt a legsikeresebb, hiszen a serdülő korosztályban (14-15 évesek) végig a ranglista élén volt, a belföldi (magyarországi) versenyeken is sorra diadalmaskodott.

A serdülő korosztályban 10 aranyérmet, 1 ezüstöt és 1 bronzérmet nyert az országos rendezvényeken, a TOP 12 és TOP 20 versenyeken, ahol az edzői, vezetői által várt eredményeket is felülmúlta. Az ifjúsági korosztályban (16-18 évesek) 2013 elején a 6. helyen állt, az év végére feltornázta magát a 2. helyre. Az érdekes az, hogy még négy év múlva is ebben a korosztályban fog versenyezni, ez idő alatt még sokat fejlődhet. Egy év alatt ebben a korosztályban két aranyérmet, öt ezüstöt és hét bronzot sikerült nyernie.  

– Kérem, említsen meg néhány olyan nemzetközi versenyt, ahol Orsinak sikerült diadalmaskodnia.

– Sikeresen beérett a több éves kemény és kitartó munka, Orsi nemzetközi szinten is bizonyította tudását. A szlovák Nemzetközi Bajnokságon ezüst­érmet nyert egyéniben, a horvát nyílt nemzetközi bajnokságon ugyancsak ezüstérmet nyert párosban, akárcsak a csehországi nyílt nemzetközi bajnokságon. Ezek mind olyan megmérettetések, amelyeken részt vesznek ázsiai, amerikai, afrikai és európai országok korosztályos asztaliteniszezői is, akiktől sokat lehet tanulni. Ezek mellett kétéves magyarországi tartózkodása során kétszer vett részt serdülő Európa-bajnokságon, ahol a legjobb eredménye egy 9. hely. De mindezek mellett Orsolya számára a 2013-as év legboldogabb pillanatai akkor voltak, amikor mindössze 14 évesen bemutatkozhatott a felnőtt válogatottban!

– Az idén milyen nemzetközi serdülő asztalitenisz-versenyeken fog részt venni?

– Nemrég az olaszországi Liganóban vett részt Olaszország nyílt nemzetközi bajnokságán, áprilisban Spanyolországban, majd azt követően Lengyelországban indul hasonló tornákon. Július 10-21. között az olaszországi Riva del Garda városában tartják a Serdülő Női Európa-bajnokságot, amelyen szintén részt fog venni.

– Orsolya viszonylag zsenge korban, 12 évesen került ki Magyarországra, ahol szüleitől távol lakik, edz, ami nagy kihívás  számára. Hogyan sikerült beilleszkednie a számára idegen környezetbe?

– Nagyon jól beilleszkedett, jól bírja a napi 5-6 órás edzéseket, kedveli és szereti az ottani hangulatot. A csapattársak és a vezetők is befogadták, kedvelik őt mind a klubjában, mind a válogatottban.

– Melyek Orsi sportolói célkitűzései?

– A közelebbi célkitűzése az, hogy érmet szerezzen az idei serdülő Európa-bajnokságon, majd az európai ranglistán bekerüljön az első 10 közé. Jelenleg a 15. helyen áll. A hosszabb távú célok közé tartozik, hogy a magyar felnőtt válogatott meghatározó játékosa legyen, és legalább egyszer képviselhesse Magyarországot az olimpiai játékokon.


Share Button
Ennyien olvasták: 897

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.