ilyes
Sport

Feljutott a 3. ligába az FK Csíkszereda!

ilyesFeljutott a 3. ligába az FK Csíkszereda!

Az elmúlt hétvégén, szombaton, a marosvásárhelyi Sziget utcai stadionban került sor az FK Csíkszereda-Zernyesti ASF osztályozó mérkőzésre, amelyen a Marosvásárhelyi FCM egykori kiváló játékosa, Ilyés Róbert edző-játékos által vezetett FK Csíkszereda 2-0 arányú győzelmével kiharcolta a 3. ligába való feljutást.

Két évvel ezelőtt Sepsiszentgyörgyön a fogarasi, tavaly pedig Brassóban a marosludasi együttes állította meg a csíki csapatot.

Az osztályozó mérkőzés után Ilyés Róbert (aki február 4-én múlt 40 éves) készségesen válaszolt az újságírói kérdésekre:

– Milyen érzés, hogy hosszú évek után, újra van Csíkszerdának 3. ligás együttese?

– Csodálatos érzés, hogy a város szurkolóinak álma végre megvalósult. Nagyon akarták a székelyek, hogy újra legyen Csíkszeredának egy ütőképes együttese. Örvendünk, hogy ez végre sikerült. Fontos, hogy a tavalyi, Marosludas ellen elvesztett találkozó után, újra fel tudtunk állni.

Bíztam nagyon a srácokban, hogy sorozatban harmadszor ez sikerülni fog, és képesek vagyunk bejutni a harmadosztályba. Gratulálok a csapattársaimnak meg a vezetőségnek.

– A Zernyest elleni találkozón volt egy lesből szerzett gólotok, majd sikerült elhibáznotok egy büntetőt is, de nem adtátok fel…

– Arra készítettem fel a fiúkat, hogy az utolsó pillanatig harcolnunk kell, hiszen egy találkozó a játékvezető hármas sípszójáig tart, ezt többször megmagyaráztam nekik. Hittünk magunkban, elszántan, bizakodóan fociztunk, így sikerült a hajrában megszereznünk a győztes találatot.

– Ismert volt számodra a pálya, hiszen itt, Marosvásárhelyen játsztál a 2011/2012-es bajnoki évadban, amikor 21 találkozón három gólt szereztél. Milyen érzés volt újra itt focizni?

–Jó érzés! Nem felejtettem el azt a szeretetet, amit az itt tartózkodásom alatt kaptam a szurkolóktól, büszke vagyok arra, hogy én is itt játszhattam Marosvásárhelyen, ahol hajdanán olyan labdarúgók kergették a labdát, akikre büszkén néztem fel gyerekkoromban.

Köszönöm ugyanakkor a közönségnek, akik a mérkőzés alatt buzdítottak és a Maros Megyei Labdarúgó Egyesület vezetőségének, akiknek is köszönhetően itt került sor erre az osztályozó mérkőzésre.

– Most mi következik? Hogyan készültök a harmadosztályra?

– Erre most, még nem tudok válaszolni. Egyeztetnünk kell a város vezetőségével, szükségünk lesz néhány anyagi támogatóra is, mert nélkülük nem tudjuk megállni a helyünket a 3. ligában. Csapatunk az van, hat tehetséges U18-as játékost is sikerült beépítenünk a nagycsapatba, és úgy gondolom, hogy támogatással tisztességesen helyt tudunk állni a harmadosztályban.

– Ilyés Róbert marad edző-játékosnak a csapatnál?

– Nagyon örvendek annak, hogy még egészséges vagyok, bírják a lábaim, folytathatom a labdarúgó pályafutásomat. Nagyon szeretem a focit, reggelente, amikor felkelek, máris a pályára vágyom. Ha az egészségem megengedi, akkor biztosan folytatom!


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.