Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Felkészítő mérkőzéseken az ASA

Czimbalmos Ferenc-Attila február 5, 2015 Sport

asa

A Marosvásárhelyi ASA 1. ligás labdarúgó-együttese megnyerte első két felkészítő mérkőzését az Antalyaban. Az első találkozón Ousmane N’Doye góljával 1-0 arányban nyert az Ekstraklasa 12. helyén álló MKS Cracovia Krakkó együttese ellen, majd szintén 1-0-ra győzött a lettországi Daugava Riga (a 7. helyet foglalja el a lett élvonalbeli labdarúgó bajnokság ranglistáján) csapatával szemben, majd a Stăncioiu – Feussi, M. Constantin, Balaur, Sepsi – N’doye, Mureșan – Székely, Goga, Hora – Axente kezdősorral indítva a mérkőzést 0-0-ás döntetlent ért el a az 1. ligás azeri Karabag ellen.

Az ASA a következő mérkőzését az orosz élvonalbeli Terek Groznij csapatával játssza ma, február 5-én, csütörtökön.

Időközben a román válogatott három felkészülési mérkőzést is játszik február 7-én Bulgáriával és február 10-én a grúz Sioni Blnisivel és február 14-én Moldáviával, amely találkozókra Iordănescu szövetségi kapitány meghívta az ASA két játékosát, Ioan Hora középpályást és Florin Beján hátvédet is.

Ugyancsak az ASA-t is érintő hír, miszerint a Kolozsvári CFR, a felgyülemlett adósságai miatt, fizetésképtelenné vált.

Ez azért érdekes a marosvásárhelyi alakulattal kapcsolatosan, mert a kolozsvári együttes az elkövetkező három évben nem szerepelhet európai kupában, így ha a bajnokság végén az ASA az 5. helyen, vagy annál fennebb végez, részt vehet az Európa-kupasorozat selejtező mérkőzésein (feltéve, ha a CFR második marad a bajnokság végén).

Pontosabban az 5. helyezett az Európai-kupasorozat első, a 4. helyezett a második, míg a 3. helyezett a 3. selejtezőkörben léphet majd pályára.

Jelenleg a bajnoki tabella felsőházához tartozó egyesületek közül csak a Steaua, a Petrolul, az Astra, az ASA és a Botoșani szerepelhet európai kupákban, míg a Kolozsvári CFR, a CSU Craiova és a Dinamo nem jogosult erre, akárcsak az alsóházban lévő Kolozsvári U, Oțelul és Rapid sem.

Share Button
Ennyien olvasták: 561

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.