Központ
2020. január 18. szombat, Piroska

Felnőtt már a „kicsi Fülöp”

Czimbalmos Ferenc-Attila július 21, 2017 Sport

Interjú Fülöp Loránddal, az FC Botoșani sáromberki születésű játékosával

Fülöp Loránd /fotó: www.btonline.ro

Jó szezont hagyott maga mögött a Botosani „kicsi Fülöpként” ismert labdarúgója, bátyja, István nyomdokain haladva. A tehetséges focistával a bajnokság nyitófordulója előtt beszélgettünk eddigi pályafutásáról, a jelenlegi bajnoki idényről, családjáról és jövőbeli terveiről.

– Egy sikeres élvonalbeli bajnoki idény van mögötted. Hogyan értékeled idei teljesítményed?
– A beilleszkedésem könnyebben sikerült, mint gondoltam volna, hiszen fél évig a bátyám, István is ott futballozott még, amikor oda kerültem. Elégedett vagyok magammal, nem hittem volna, hogy végül is ennyit játszhattam. A játék jól ment az utolsó időszakban, ugyanis több játéklehetőséget kaptam a volt vezetőedzőnktől, Grozavutól.

– Hogy látod az új idényt és kik a bajnokesélyesek?
– Szerintem nehéz idény előtt állunk, mivel a legtöbb csapat erősített, főleg azok, akik a felsőházi rájátszásban voltak érdekeltek az elmúlt idényben, így továbbra is ők a bajnokesélyesek. Bátran, önbizalommal indulunk az új idényben, magam is derűlátóan várom az új szezont, amelyben remélem, minél többet játszhatok, és újabb gólokkal segíthetem az FC Botoșani együttesét.

– A 2016–2017-es idény utolsó játéknapján a te 90+4-ik percben szerzett gólod következtében búcsúzott el a Pandurii az élvonaltól. Büszke vagy arra a találatodra?
– Számomra fontos, hogy gólokkal segítsem együttesem teljesítményét, függetlenül, ki ellen játszunk. Sajnálom a Panduriit, de ilyen a futball.

– Az előző együttesed, a Sepsi OSK élvonalbeli csapattá nőtte ki magát. Mi a véleményed róla?
– Nagyon örültem, amikor felkerültek az élvonalba, hiszen senki sem gondolta ezt a bajnokság elején. A Suceava elleni idegenbeli találkozón én is jelen voltam, együtt örültünk a győzelemnek, a találkozó után benn voltam az öltözőben a játékosokkal. Komoly, profi munka folyik Sepsiszentgyörgyön, ahol én felejthetetlen két évet töltöttem. Hamar megszerettem a várost, megismertem az egykori játékostársakat, a szurkolókat, mindenkivel, akik a csapat mellett vannak, jó viszonyt ápolok. Várom már a 3. forduló találkozóit, amikor mi éppen ellenük lépünk pályára Botoșaniban.

– Mint tudjuk, a szüleid mindig is támogatták a te meg bátyád sportpályafutását. Hogyan sikerül feltöltődnöd, amikor a szabadnapokon, vagy vakációban hazautazol?
– Mindketten nagyon sokat köszönhetünk szüleinknek. Itthon tartózkodásom idején gyorsan telik az idő, de ilyenkor mindig sikerül kellőképpen feltöltődnöm. Kiskorom óta sokat jelentenek nekem a barátaim, természetesen a családom mellett, így mindig kihasználom az alkalmat, hogy néha velük is találkozhassak. Még egy kispályás focit is „összehozunk” a barátokkal, helyi öregfiúkkal, vagy egykori edzőimmel, sőt, a sáromberki iskola szomszédságában lévő műfüves pályán (ami az egykori kispálya szomszédságában van, ahol a Fülöp-testvérek labdarúgói pályafutása elkezdődött-szerk. megj.) mindig jól esik nosztalgiázni. Ahányszor ott járok, felbukkannak a régi, iskolai emlékek. A barátokkal mindig jó találkozni, kikapcsolódást jelent számomra.

– A bátyád sikeres négy és félévet töltött Botoșani-ban, téged még négyéves szerződés köt az együtteshez. Hogyan látod a jövődet a futball terén?
– Istvánnak nem volt könnyű megválnia az együttestől, az emberektől, de ugyanakkor nem sikerült rosszul a beilleszkedése Diósgyőrben. Remélem, az új idényben több játéklehetőséget kap majd. Bárhol is fog futballozni a hátralévő karriere során, csak az FC Botoșani szurkolója marad. Én pedig ezután többet szeretnék játszani, gólokat szerezni.


Fülöp Loránd a marosszentgyörgyi ACS Kinder 1997-es évjáratú korcsoportjának egyik legjobb játékosa volt. 2012-ben a Nyíregyházi Futballiskola és a kolozsvári Ardealul Labdarúgó Akadémia közül utóbbi ajánlatát választotta, aztán U15-ös válogatott is lett.

2013-ban az ASA korosztályos együtteséhez igazolt, de 2014-ben a Sepsi OSK-hoz igazolt, amellyel a harmadosztályban szerepelt (nyolc találattal a csapat gólkirálya lett), és 2016-ban feljutott a 2. ligába.
Az előző szezonban a 10. helyen záró FC Botoșani színeiben 18 mérkőzésen játszott, négy gólt szerzett, továbbá két gólpasszal is hozzájárult az együttes teljesítményéhez.

Fülöp testvérek

A ,,kicsi Fülöp” teljesítményéről egy évvel korábban így nyilatkozott bátyja, István:

– Nagyon örvendek, hogy Lóri is Botoșaniba szerződött, és napról napra fejlődik. Remélem, szép karriert fut be ő is az élvonalban. A csapattársai is befogadták, mindenki támogatja őt, szeretik. Nagy elégtétel számunkra, hogy mindketten 1. ligás labdarúgók lettünk, hiszen mindig is az élvonalban akartunk játszani

– mondta egykoron Lóri bátyja, Fülöp István.


 

Share Button
Ennyien olvasták: 871

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.