Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Folytatják a győzelmi sorozatot, de kit érdekel?

Központ február 7, 2013 Sport

Folytatják a győzelmi sorozatot, de kit érdekel?

city

A negyedik bajnoki cím megszerzéséért küzdő City’us A-osztályos teremlabdarúgói zsinórban nyerik a meccseket. Az elmúlt hétvégén a dévai Dava együttesét is két vállra fektették, ez a találkozó volt a tizenkettedik egymás utáni győzelmük. A mérkőzés előtt aligha lehettek kétségeink a győztes kiléte felől, a kérdés inkább az volt: hány góllal nyer együttesünk?


A City’us három éves töretlen fölénye unalomba sodorta a bajnokságot, a Sportcsarnokból is elűzte a nézőket. A szombati találkozóra is alig fél száznyian voltak kíváncsiak. Hogy miért? Azért, mert gyenge színvonalú a bajnokság, az anyagiak hiánya miatt kevés az együttes, sőt a meglévő csapatok kis hányada tudja jelenleg felvenni a harcot (ők is csak részben) a marosvásárhelyi együttessel, amely rendre leiskolázza ellenfeleit.

Az elpártolt nézők nagy része előnyben részesítené az olyan mérkőzéseket, amelyeken valamennyire hasonló tudású, képességű csapatok küzdenének meg a pontokért.

A meccsekről gyakorlatilag hiányzik az izgalom, sőt, maguk a vásárhelyi játékosok is mintha unnák az egészet, s ez az utolsó találkozón is lerítt róluk. Míg az elején félgőzzel játszva sikerült több gólt is rúgniuk, ahogy nőtt a különbség, úgy csökkent a játékkedv, ebből kifolyólag a City’us sportolói már egyre kisebb hajlandóságot mutattak arra, hogy a védekezésből is kivegyék a részük, a közönség szórakoztatásáról pedig végleg megfeledkeztek. Az más lapra tartozik, hogy a fiatal, tapasztalatlan dévaiak sorra puskázták el azt a néhány veszélyes helyzetet is, amit sikerült kidolgozniuk, igaz, ebben a csereként beállt, remek formában lévő Aszalos kapus is közrejátszott.

A City’us célkitűzése csak egy lehet: a bajnoki cím és a kupagyőzelem. Emellett az idén is helyt szeretnénk állni a Champions League csoportküzdelmeiben. Az, hogy újra bajnokok és kupagyőztesek lesznek – ki állíthatja meg őket? –, már nem számít újdonságnak a csapat körül hűségesen kitartó szurkolóknak, viszont ezután is nehezen vehetik fel a harcot a Champions League-ben a sokkal jobb körülmények között dolgozó, ugyanakkor fizikailag és technikailag képzettebb játékosokból álló csapatokkal.

A City’us edzőjét dicséret illeti azért is, hogy fiatal, tehetséges játékosokat épített be a keretbe, akik az együttes jövőjét képezik, hiszen a jelenlegi generáció még maximum 2-3 évet játszhat együtt.

Mircea Muntean, Bogdan Covaci, Dániel Rajmond, Aszalos Csongor, Călin Oltean, Cristi Velcherean is felnőttek a régiek tudásszintjére és számítani lehet rájuk már tétmérkőzéseken is.

„Már rég terveztem, hogy hazai, tehetséges fiatalokra támaszkodjak, a már meglévő, biztos kerettagok mellett, és ne kizárólag a külföldiekre építsem a csapatot. Tehetséges, ügyes, helyi nevelésű játékosok, akikben megvan a fejlődés lehetősége. Bennük látom a jövőt, ők az együttes jövendőbeli alapemberei” – mondta Kacsó Endre vezetőedző.

Marosvásárhelyi City’us–Dava Déva 15-1 (9-1)

Gólszerzők: Stoica (6., 8., 15., 26., 40.), Covaci (13., 20., 37.), Csoma ( 7., 13), Lupu (15.), Muntean (19.), Cr. Matei (20.), Dániel Rajmond (21.), Gherman (22.), illetve Munteanu (19.).

City’us: Moldovan (Aszalos)– Fl. Matei, Lupu, Ignat, Gherman (Csoma, Oltean, Nicuşan, Cr. Matei, Dániel, Covaci, Muntean).

A maximális, 36 pontot teljesítő City’us, február 7-én, csütörtökön este 18.30-tól kezdődően Sepsiszentgyörgyön, a helyi Spicom otthonában lép pályára, a XIV. forduló keretében. A mérkőzést a Digi Sport élőben közvetíti.


Share Button
Ennyien olvasták: 363

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.