Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Gloria Beszterce-ASA 2-0 (1-0)

Központ április 10, 2014 Sport

asaLabdarúgó 2. liga

Gloria Beszterce-ASA 2-0 (1-0)

Slatina és Râmnicu Vâlcea után Besztercén is vereséget szenvedett az ASA a hazai labdarúgó másodosztály II. csoportjának 21-ik, utolsó előtti fordulójában. Verdeş a mérkőzés végén szerzett büntetőgólja nagymértékben biztosítja a rájátszásba jutást az ASA számára. Az utolsó fordulóban már nem kell pályára lépnie Adrian Falub legénységének, mivel a FC Universitatea Craiova hivatalosan is visszalépett a bajnokságból, és így 3-0 megnyerik a mérkőzést.

Az alapszakasz utolsó találkozóján a Gloria Szatmárnémetiben lép pályára.

Hazai győzelem esetén, az ASA az eddig 33 pontot teljesített Olimpia után, a 6. helyről kerül a rájátszásba, ha pedig a Gloria diadalmaskodik idegenben, akkor az ASA az 5. helyen zárja az alapszakaszt, őt követi majd a Gloria, mindamellett, hogy egyenlő pontszámot (34) teljesítenek, mi több, a kettőjük közti közvetlen mérkőzések eredménye is döntetlen (2-1 Marosvásárhelyen és 2-1 Besztercén), viszont az ASA gólaránya jobb, mint a beszterceieké.

A rájátszásra a következő állásból vághatnak neki:

1. CS U Craiova 20 p., 2. ASA 15 p., 3. Râmnicu Vâlcea 13 p., 4. FC Olt 12 p. (5-6), 5. Olimpia 12 p. (7-10), 6. Resicabánya 11 p.

Ugyancsak az ASA-val kapcsolatos hír, miszerint a klub vezetősége hétfőn szerződést kötött a Kolozsvári CFR 33 éves kapusával, a szabadon igazolható Eduard Stancioiuval.

Szilágyi Lórit kizárták az elsős csapatból!

A besztercei vesztes mérkőzés után, a klub vezetősége drasztikus intézkedésekhez folyamodott és az ASA csapatkapitányát, Szilágyi Lórándot a második csapathoz küldte Daniel Stanciu klubigazgató, azzal érvelve, hogy nincs keresnivalója a felnőtt együttesnél.

Stanciu állítólag azzal vádolta a játékosokat, hogy nem is akarják a feljutást az első ligába. Újságírói megkeresésre a klubigazgató tagadta a hírek valódiságát.

A csapatkapitány azzal vádolja Stanciut, hogy már első pillanattól ki akarta túrni őt, s inkább a tévés megjelenések érdeklik. Stanciu a besztercei nézeteltérés után Temesvárra utazott megnézni az ASC Poli–Steaua mérkőzést.

A fejlemények után, a szurkolók kedvence, a kiváló marosvásárhelyi balhátvéd, Szilágyi Lóránd a következőket mondta el a Központnak:

– Nem akarok az ügyről a sajtóban nyilatkozni, mert nem szabad beszélnem, megbüntetnek, ha ezt teszem.  Annyit azonban elmondok, valóban volt a mérkőzés után konfliktus köztem és Stanciu klubigazgató közt. Engem okolt a mérkőzés elvesztéséért, habár, akik ismernek engem – főleg a szurkolókra gondolok –, azok tudják, hogy minden mérkőzésen a maximumot adom ki magamból, és nem rajtam múlt a találkozó elvesztése.

Egyelőre „szabadságra”, azaz a második csapathoz küldött a klubigazgató, de én nem vállaltam el, ezért kizárt a csapatból meg nem határozott ideig.  Majd meglátom, mi lesz, de egyelőre nem akarok erről beszélni…” – mondta az ASA csapatkapitánya.

Szilágyi beismerte, hogy a találkozó másnapján megkereste Claudiu Maiort, az ASA vezetőtanácsának tagját, de nem volt hajlandó elmondani, hogy mit beszéltek. Lapzártánk után összeült a klub igazgatótanácsa, és határozott Szilágy Lóránd sorsáról, hogy visszakerül-e az első csapathoz, vagy kizárják az együttesből.

A témára és főleg a fejleményekre következő lapszámunkban visszatérünk.


Share Button
Ennyien olvasták: 406

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.