Központ
2018. július 23. hétfő, Lenke

„Ha nem botlanak a hátralévő négy mérkőzésen, bajnokok lehetnek”

Czimbalmos Ferenc-Attila május 7, 2015 Sport

czako

– mondta a május 3-án 72. életévét ünnepelt Czakó János, az ASA hajdani kiváló balhátvédje, aki jelenleg a Maros Megyei Labdarúgó Egyesület Fegyelmi-bizottságának tagja. Czakó, aki 1963-1975 között volt a Mureșul SE, majd a belőle kialakult ASA tagja, készségesen értékelte az ASA 2015-ös teljesítményét is:

„Senki sem remélte, hogy az ASA bajnokesélyes lesz. Sajnos a hazai bajnokság színvonala nagyon gyenge, ezzel is magyarázható, hogy a legfőbb bajnokesélyes együttes, a Steaua kikapott a sereghajtó Oțelultól, sőt a bukaresti alakulat három mérkőzésen vesztesen hagyta el hazai pályáját a tavaszi idény során. A legtöbb csapat átlagteljesítménye esett, főleg a sok edzőváltásnak is köszönhetően, ezt viszont nem mondhatjuk el az ASA-ról, ahol ez éppen fordítva alakult.

Dicséret illeti a vezetőséget, a helyi polgármesteri hivatalt, tanácsot és azon személyeket, akik több, erős karakterű, rutinos játékost hoztak Marosvásárhelyre, akik itt kibontakoztak.

A játékosok, főleg a védők jól összeszoktak, és betartják a labdarúgás és az edzők szigorú szabályait, így jól zárnak, ezért is kaptak csak 18 gólt.

Amióta éllovasok, nagyobb nyomás nehezedik rájuk. Viszont már nem függnek senkitől, csak saját maguktól. Ha nem botlanak a hátralévő négy fordulóban, akkor bajnokok lehetnek – mondta az egykori játékos, aki 1975 és 1980 között a gyerekközpont edzőjeként, majd 1981-ben az ASA segédedzőjeként, 1982–1988 között az együttes vezetőedzőjeként tevékenykedett.

Arra a kérdésre, hogy mit üzen az ASA szurkolóinak, a játékosoknak, Czakó a következőket mondta:

,,A szurkolóknak azt ajánlom, hogy folytassák a lelkes buzdítást, s az eredménytől függetlenül ne hagyják soha cserben a csapatot, bárhol is játsszon, hiszen a csapat jó szereplése nekik is köszönhető. A játékosoknak pedig azt üzenem, hogy továbbra is tartsák be a futball írott és íratlan szabályait, és tegyenek meg mindent, hogy ezután is megörvendeztessék Marosvásárhely szurkolóit, egy olyan városét, amely engem befogadott, hiszen itt lettem ismert labdarúgó, ide köt minden: a családom, a barátaim”

 

Share Button
Ennyien olvasták: 462

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.