Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Hajrá ASA!

Czimbalmos Ferenc-Attila március 5, 2015 Sport

ASA-Ceahlaul 3-0

Városunk kedvenc csapata, az ASA az elmúlt héten újabb 3-0 arányú győzelmet aratott, ezúttal hazai pályán a szerényebb képességű Piatra Neamti-i Ceahlaul ellen (gólszerzők: Bumba 27., Zicu 30 és N’Doye 47.), miután egy héttel korábban ugyancsak 3-0-ra győzött a Kolozsvári U otthonában. Ez az ASA sorozatban harmadik győzelme is a bajnokságban. Együttesünk idénybeli jó szereplése főleg a klub vezetőségének érdeme, mely olyan kaliberű játékosokat szerződtetett Marosvásárhelyre, akik eddig is bizonyítottak korábbi alakulataiknál, ugyanakkor az eddigi edzőknek is köszönhető, akik „csapattá” kovácsolták őket. Reméljük, hogy a játékosok holnapi, Dinamo elleni találkozó után is győztesen hagyhatják majd el a játékteret, ami nagy lépést jelentene, hogy mi, szurkolók, továbbra is európai kupaszereplésben reménykedjünk. A 20. fordulóbeli ASA-Dinamo találkozóra péntek este 20.30 órától kerül sor a Sziget utcában. Egy esetleges hazai győzelem esetén (feltéve, ha a 2. helyezett Petrolul is győz hazai pályán a CSMS Iasi ellen), az ASA marad a tabella 3. helyén. A 21. fordulóban március 13-án, pénteken a Concordia Chiajna otthonában lép pályára csapatunk, a 16 órakór kezdődő találkozót a Dolce Sport és a Digi Sport is élőben közvetíti.

„Hajdanán gyakran vertük meg a Dinamót”

asa1

– mondta Szöllősi László, a marosvásárhelyi Aranycsapat egykori tisztelettudó, fegyelmezett és megbízható hátvédje, aki több alkalommal játszott a Dinamo ellen, sőt 1975–1977 között ő is tagja volt az AS Armata UEFA-kupában részt vett együttesének.

– Melyik ASA–Dinamo mérkőzésre emlékszik vissza a legszívesebben?
– Egy 1973-as bukaresti találkozóra emlékszem vissza hirtelen, amit még a televízió is közvetített. A meccs előtti éjszakán 2 órakor még a Snagov parkban kerestük a szállást, mivel későre érkeztünk oda, de másnap kiváló játékunknak köszönhetően nyertünk 2–1 arányban. Emellett emlékszem, amikor az 1974–75-ös bajnoki évad tavaszi szezonjában 2–0-ra győztünk hazai pályán (gólszerző: Hajnal és Bölöni), majd az 1975–1976-os bajnokságban is egy hét leforgása alatt kétszer is megvertük a Dinamót Marosvásárhelyen: 4–2-re a Románia-kupában (miután a Dinamo vezetett 2–0-ra 12 perc után) és 2–0-ra a bajnokságban, akkor Fazakas és Pîslaru volt eredményes.

– Hogyan látja a pénteki, az ASA volt elnöke, Daniel Stanciu által vezetett Dinamo elleni párharcot?
– Úgy gondolom, hogy az ASA-nak komoly győzelmi esélyei vannak, hiszen nagyon jó futballt játszanak. Elsősorban a csapatjátékot kell kiemelnem. Ha annyira tudnak összpontosítani a Dinamo elleni mérkőzésen, mint ahogy a Ceahlăul ellen tették, akkor győzhetünk.

– Igaz, még hosszú a bajnokság, de hogyan látja az ASA esélyeit, kiharcolhatja az európai kupaszereplés jogát?
– Nagy esélyt látok arra, hogy oda eljusson, hiszen ennyi jó játékos egy csapatban csak a jó eredményekhez vezethet.

dinamo
– Március 10-én lesz 66 éves. Egy Dinamo elleni győzelem szép ajándék lenne…
– Persze, úgy legyen! Köszönöm.

…hajrá lányok!

ASA lanyok, 2014. febr.

A Szuperligában szereplő ASA női labdarúgó együttese szombaton lejátszotta az év első hivatalos mérkőzését a bajnokságban.
Az ASA az alapszakasz 11. fordulójában hazai pályán 3-0 (1-0) arányban győzte le a Temesvári CFR csapatát.
Az ASA idény előtti felkészüléséről, ugyanakkor a csapattal kapcsolatos fejleményekről olvashatnak az alábbiakban.

Erősödött az együttes

Bizakodásra ad okot a vásárhelyi együttes teljesítménye a tavaszi idény előtti barátságos mérkőzéseken, mindent megtesznek a bajnoki cím elhódításáért.
A felkészülési találkozókon bemutatkozott a három új igazolás: a nemrég Craiováról szerződtetett Florina Berţa kapus (volt román válogatott, Cipruson is játszott), a magyarországi hátvéd Tóth Angelika (a Debreceni EAC játékosa volt), illetve a támadó középpályás Kopácsi Barbara (aki az osztrák 1. ligás FSK Simacek St. Pölten-Spratzern együttesétől tért vissza az ASA-hoz), de ugyanakkor lehetőséget kapott három utánpótlás játékos: Rus, Năznean és Golea.
Az együttestől távozott az amerikai Amelia Beger és Nicoleta Barbos.
Az ASA kerete a következő: Andrea Părăluţă, Florina Berţa-kapusok; Tóth Angelika, Jáhn Klaudia, Alina Boroş, Göder Brigitta, Bianca Sandu, Alisia Roca, Csiszá Henrietta, Sipos Kincső, Ana Maria Gorea, Barabási Kinga, Lucia Meleacă, Sinka Zsuzsa, Sárosi Csilla, Kopácsi Barbara, Crina Tămaş, Madalina Boroş, Denisa Năznean, Rus Orsolya és Andreea Golea-mezőnyjátékosok.

Az ASA játékosai  a válogatott keretekben

Három hétig megszakad a bajnokság, ugyanis a román felnőtt válogatott március 4–11. között az Isztria Kupa felkészülési tornán fog részt venni Horvátországban, ahol négy barátságos találkozót játszik a házigazda Horvátország, Észak-Írország és Lengyelország ellen, az utolsó mérkőzés időpontját még nem szögezték le. A marosvásárhelyi ASA együtteséből a kapus Andrea Părăluţă, Ana Maria Gorea és Sinka Zsuzsanna kapott meghívót a román válogatottba, Csiszár Henrietta pedig a magyar nemzeti együttesbe.
Két játékos, Barabási Kinga és Alina Boroș bekerült a román U19-es válogatott keretébe. Az ifjúsági együttes bejutott a korosztályos Európa-bajnokságok selejtezőinek elit körébe, ahol a házigazda Franciaországgal, Izlanddal és Oroszországgal játszik az izraeli kontinenstornára való kijutásért.
Egyébként a múlt héten bejelentették, hogy az ASA utánpótlás csapatának a vezetőjét, Alexandru Andrașit nevezték ki a női felnőtt válogatott másod­edzőjének, Mirel Albon szövetségi kapitány és a másik segédedző, Irina Codrea mellé.

Győzelem a Temesvár ellen

Szombaton rendezték a tavaszi idény első fordulójának összes mérkőzését a Szuperligában. A vásárhelyi együttes három góllal verte temesvári ellenfelét, amelytől újabb négy pontot vont le a Román Labdarúgó Szövetség, mivel nem törlesztette adósságait játékosai felé, így az utolsó előtti helyre került. Három gólt lőttek a hazaiak, viszont rossz volt a helyzetkihasználás az ASA-nál, sokkal nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.
Székes azt is nyilatkozta, hogy lemondták a magyarországi felkészülési tornát, mivel hat játékosuk a válogatottaknál szerepel. A következő fordulót március 22-én rendezik, amikor a vásárhelyi csapat a CS Brazi vendége lesz.
A tabella első helyét továbbra is a 28 pontos Olimpia (+97 gól) és a Marosvásárhelyi ASA (+57) foglalja el.

Share Button
Ennyien olvasták: 1111

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.