Központ
2020. szeptember 28. hétfő, Vencel

Halep és Jankovici egykori edzője Marosvásárhelyen járt

Czimbalmos Ferenc-Attila december 18, 2014 Sport

Andrei Mlendea

Három napon keresztül városunkban tartózkodott Marius Copil, Simona Halep, majd Jelena Jankovici egykori edzője, a 30 éves nagyváradi Andrei Mlendea, aki fiatal, tehetséges vásárhelyi teniszezőket jött megnézni.
A  Mureșul SK ballonjában, Hajnal László teniszedző jelenlétében Mlendea több fiatal, ígéretes helyi lányt és fiút tesztelt, akikkel több labdát is váltott.
Az utolsó napi edzés után a következőket mondta a Központnak:

– Hajnal Laci marosvásárhelyi teniszedző hívott meg, aki egy kampányt akar elindítani Maros megye fiatal tehetségeinek felkutatására, akik majd kiváló teniszezőkké válhatnak. Én társultam az elképzeléséhez, és besegítettem a fiatal tehetségek felkutatásában. Sajnos csak most sikerült időt szakítanom erre, de remélem, rövid időn belül újra ide látogathatok, ami persze a szülőktől, meg a gyerekektől is függ – mondta Simona Halep volt edzője.
– Vannak tehetséges gyerekek Marosvásárhelyen, akik idővel jó teniszezőkké válhatnak?
– Persze. Ügyes, tehetséges gyerekekkel találkoztam, akik tanulni, fejlődni képesek. Vasárnap két lánnyal foglalkoztam, akik ügyesek, mozgékonyak voltak a pályán, 7 éves koruk ellenére, még másfél óra edzés után sem tűntek fáradtnak. Nagyon sok függ tőlük is, hogy kiváló teniszezőkké váljanak. Ha minden jól alakul, hallani fogunk még róluk.

Andrei Mlendea és Hajnal László egyelőre a szülők támogatását élvezi, Pescar úr is sokat segített nekik, hogy a Mureșul SK tenisz ballonját használhatták, de mellette örvendtek, hogy még azok is besegítettek, akik a ballonon belül a pályákat gondozzák.
Hajnal László, a vásárhelyi tenisz talán legkiválóbb képviselője, akivel Andrei Mlendea több éves barátságot ápol, megjegyezte:
– Andrei Mlendeát gyerekkorom óta ismerem, hiszen több alkalommal vettünk részt közösen különböző hazai teniszversenyeken, vele többéves barátságot is ápolok. Gondolom, hogy ő az edző, aki a tapasztalatainak köszönhetően feltérképezheti a helyi teniszsport ügyes, fiatal és tehetséges teniszezőit. Mindez egyelőre elképzelés, de remélem, hogy továbbra élvezem majd mind a teniszezők szüleinek, mind Andrei Mlendeának a támogatását –említette Hajnal László, aki a hajdani kiváló labdarúgó, Hajnal Gyuszi középső fia.

Ki is a két tehetséges  marosvásárhelyi teniszező lány?

Az edzés végén a két tehetséges helyi kislány szüleitől érdeklődtem, a gyerekek sportpályafutásának kezdeteiről: Maria Antonia Dull és Anamaria Federica Oana három, illetve két éve sportolnak, összesen már 11 versenyen diadalmaskodtak és öt második helyet is szereztek különböző hazai megmérettetéseken.
A hét és fél éves Maria Antonia Dull a Marosvásárhelyi Friedrich Schiller Gimnázium diákja, országos bajnok a saját korcsoportjában, akár a 7 éves Anamaria Federica Oana is, aki az Unirea Nemzeti Kollégium első osztályos tanulója.
Mindketten nagyon tehetségesek, szép jövő áll ellőttük, az országos Top 100 legtehetségesebb román 10 év alatti teniszező lány listájára is felsorakozhatnak rövid időn belül.

Share Button
Ennyien olvasták: 890

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.