Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Harmóniában zajlott le a 3. Harmónia-kupa Marosvásárhelyen

Czimbalmos Ferenc-Attila november 19, 2015 Sport
Sajtóválogatott

Sajtóválogatott

A helyi Szász Albert Sportlíceumban  harmadik alkalommal került sor a Harmónia Kupa elnevezésű kispályás nemzetközi tornára, amelyen a házigazda a helyi polgármesteri hivatal és a hivatal alkalmazottainak szakszervezete által kialakított együttes, Magyarország csíkszeredai Főkonzulátusának csapata, Marosvásárhely egyik testvérvárosának, Zalaegerszegnek az alakulata, a helyi Azomures alkalmazottainak ,,válogatottja”(amely városunk második testvértelepülésének, Kisinyov önkormányzata együttesének helyébe léptek fel, ugyanis a moldovaiak objektív okok miatt visszaléptek) mellett a helyi újságíró-válogatott (román és magyar sajtó képviselői) is részt vett. Utóbbiaknak, az esélytelenek nyugalmával indulva, sikerült mégis megnyerniük a tornát, amelynek a sportszerűség volt a legfontosabb jellemvonása.

Polgármesteri Hivatal

Polgármesteri Hivatal

A találkozókat 6+1-es felállításban játszták 2X15 perces félidőkkel, majd a végső sorrend kialakításában döntő fontosságú volt a gólarány.
Íme, a torna eredményei: Polgármesteri hivatal–Azomureș 1–1, Zalaegerszeg–Sajtóválogatott 1–5, Polgármesteri hivatal– Főkonzulátus 0–0, Azomureș–Sajtóválogatott 2–0, Zalaegerszeg–Főkonzulátus 0–3, Polgármesteri Hivatal–Sajtóválogatott 1–1, Azomureș-Zalaegerszeg 2–1, Főkonzulátus–Sajtóválogatott 0–3, Polgármesteri Hivatal-Zalaegerszeg 4–0 és Azomureș– Főkonzulátus 0–1.

harmoniaKupa2015 4

Végső sorrend:

1. Sajtóválogatott–7 pont, 9-2-es gólarány
2. Azomures–7 pont, 5-3-as gólarány
3. Főkonzulátus–7 pont, 4-3-as gólarány
4. Polgármesteri Hivatal–5 pont
5. Zalaegerszeg–0 pont

Minden együttes képviselői a torna végén a polgármesteri hivatal víkendtelepi Vendégházában közös ebéden vett részt, ott érmeket és névre szóló okleveleket vehettek át, a csapatkapitányokat kupákkal díjazták, de a legjobb egyéni alakításokért nem osztottak okleveleket.

harmoniaKupa2015

Claudiu Maior, Marosvásárhely alpolgármestere a tornát követően megjegyezte, hogy az idei minifocitorna különlegessége az volt, hogy egy karitatív kampány keretén belül két újságíró, Mircea Răchită (Sportul Mureșan) és Berekméri Edmond Krisztián (Népújság, Marossárpataki Újság, Nagyernyei Újság) számára adományokat gyűjtöttek, hogy sikeresen leküzdjék súlyos betegségüket.

A találkozókat Bucur Petrică helyi játékvezető jól vezette.

A tornagyőztes helyi sajtóválogatott felállítása: Szucher Ervin (Krónika, TVR marosvásárhelyi studiója-csk.) kapus; valamint Kádár Zoltán (Marosvásárhelyi Rádió), Czimbalmos Ferenc (Központ), Czimbalmos Csaba, Emil Moldovan (Antena 1 marosvásárhelyi stúdiója), Berekméri Edmond (Népújság), Nicolae Pop (24 Ore), Karácsonyi Zsigmond (Népújság), Claudiu Oros (TVR marosvásárhelyi stúdiója), Zöld István, Szöllősi László (ex ASA) és Cosmin Blaga (ex Antena 1 és TTM Marosvásárhely)–mezőnyjátékosok.

harmoniaKupa2015 2

Labdabűvölés Kádár Zoli-módra

Labdabűvölés Kádár Zoli-módra

Az Azomures játékoskerete: Dicher Emil–kapus; Cosmin Turcu (csk.), Emilian Hurdugaci, Iuliu Hurdugaci, Ovidiu Maior (csk.), Ovidiu Șerbănaț, CosminCondrea, Raul Goiceanu, Dan Libotean, Jakabfi József, Ioan Niaradi, Ilarie Botezan és Daniel Moga–mezőnyjátékosok.
A főkonzulátus együttese: Ferencz Levente –kapus; Bákay Benjamin, dr. Zsigmond Barna Pál (csk.), Csige Sándor Zoltán, Lukács Bence, Kósa Szilárd Géza, Lövétei Nándor, Varga Csaba, Bálint Péter, Binder Attila, Pál Attila és Farkas Balázs–mezőnyjátékosok.

A polgármesteri hivatal csapata: Biró II. Levente (Laska)–kapus; Nagy Marius, Amza Margarit, Szövérfi István, Valentin Bretfelean (csk.), Constantin Bretfelean, Nicu Zagon, Călin Moldovan, Bükkösi Ottó, Bakos Levente és Claudiu Maior–mezőnyjátékosok.

A Zalaegerszeg képviselői: Halász Gergő és Sebestyén András–kapusok; Kalmár Zoltán, Sümegi László (csk.), Szak Tibor, Kovács Balázs, Tóth Péter, Tóth Ádám, Gyenese Richárd és Németh Ádám–mezőnyjátékosok.

harmoniaKupa2015 3

 

Nyilatkozatok

Peti András alpolgármester:
,,Harmadik alkalommal sikerült megszerveznünk ezt a színvonalas kispályás labdarúgótornát. Nagyon örvendek, hogy az újságírók részéről volt a javaslat a Harmónia-kupa kezdeményezésére, így újabb tartalmat kölcsönözünk a testvértelepülési kapcsolatoknak.”

Sümegi László, a zalaegerszegiek vezetője, a MaZa egyik alapítótagja:
,,A kilencvenes évek közepétől járunk Marosvásárhelyre focizni, a helyi önkormányzat csapatával. Azt gondolom, a mi csapatunk a hagyományok ápolásában és a sportszerűségben jelest alakított az idei Harmónia-kupán is, hiszen értjük a rendezvény jótékonysági célját is. Szeretnénk, ha az a fajta sportkapcsolat, ami korábban a marosvásárhelyi és a zalaegerszegi polgármesteri hivatalt jellemezte, továbbra is élettel telítődne és rendszeresebb lenne a találkozás a két város amatőr kispályás labdarúgói közt.”

Dr. Zsigmond Barna Pál főkonzul:
,,… A sportnak van az a hatalma, hogy megváltoztassa a világot, összehozzon embereket, a jóra, az értékesre tanít, s ezen túlmenően én úgy gondolom, fontos, hogy beszélgessünk a meccsek után, s elmondjuk a véleményünket, miszerint helye van a kétnyelvűségnek Marosvásárhelyen. Értelmezésünk szerint a harmónia a tiszteletet, a partnerséget jelenti, enélkül nagyon nehéz együttműködni.”

Szöllősi László, helyi sajtóválogatott, az ASA egykori játékosa:
,,Színvonalas mérkőzések voltak, a csapatok küzdöttek, mindenki sportszerűen játszott, ahogyan azt a harmónia megkívánja.”

Biró II. Levente, helyi polgármesteri hivatal, az ASA volt kapusa:
,,56. életévemet töltöttem, de jelenleg is hetente kétszer futballozok kispályán. Szeretem a labdarúgást, így állok fel minden alkalommal a pályára.”

Share Button
Ennyien olvasták: 1070

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.