Központ
2019. június 16. vasárnap, Jusztin

Hazai pályán kezd a marosvásárhelyi ASA

Központ augusztus 29, 2013 Sport

asaHazai pályán kezd a marosvásárhelyi ASA

Mint ismeretes, a hazai labdarúgó második liga küzdelmei szeptember 7-én rajtolnak, a második liga első csoportjába tizenhárom együttest soroltak, a versenyprogram hasonló, csupán annyi különbséggel, hogy az alapszakasz végén a 13. helyen álló együttes automatikusan kiesik a harmadik ligába.

A csoport teljes mezőnyét, városunk együttese, az ASA mellett a Gloria 1922 Beszterce, a CS Metalul Resicabánya (korábbi nevén FC Damila Măciuca), CSM Râmnicu Vâlcea, UTA Arad, CS FC Bihar Nagyvárad, CS Mioveni, CS ALRO Slatina, CS FC Olimpia 2010 Szatmárnémeti, Clubul Sportiv U Craiova, SC Fotbal Club U Craiova és CS Minerul Motru alkotja.

Továbbá jelentős módosítások jelentek meg a versenyprogramban. Eszerint a bajnokság első felét oda-visszavágó rendszerben rendezik, 22 fordulóban, majd az 1-6. helyezettek play-offban a feljutásért, a 6-12. helyen végzettek pedig play-outban a kiesés elkerüléséért mérkőznek. A bajnokság második felében az azonos csoportba került együttesek magukkal viszik az első mérkőzéseken elért eredményeket.

A play-off rendszer első két helyezettje feljut az 1. liga 2014–2015-ös kiírásába, míg a play-out során a 10–12. helyen végzettek a következő idényt a harmadik ligában kezdik meg.

Az ASA az első fordulóban szeptember 7-én, szombaton, hazai közönség előtt mutatkozik be, ellenfele a resicabányai CS Metalul lesz, majd egy hét múlva Aradra utazik, ahol az UTA vendége lesz. Érdekesség, hogy az őszi idény folyamán sorra kerülő 11 fordulóban, öt alkalommal játszik a Sziget utcában és hatszor idegenben.

*******

Miután kapott gól nélkül zárta a szecselevárosi felkészülést az ASA együttese (3-0 az AS Hărmannal és az FC Zágonnal, 2-0 a Fortuna Câmpinával és 0-0 a Besztercei Gloriával), hazai környezetben 2-1 arányban legyőzték a 3-ik ligás szászrégeni Avântult is (gólszerző Creţu 60. és Szilágyi 66.).

Az utóbbi mérkőzésen Iordănescu vezetőedző a következő játékosokat használta: Caparco – Homei, Gugu, Patriche, Szilagyi – Alex. Dan, Cioinac – Hanca, Buhuși, Bumba – Crețu. Csereként beállt még Viciu – R. Miclea, Vârtic, Alaverdashvili, Onicaș, Roman, Yannick Salem, Petriș és Anițoiu is.

Share Button
Ennyien olvasták: 327

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.