Központ
2020. november 23. hétfő, Kelemen, Klementina

Hazajöttek Lengyelországból az ünnepekre a Sinka-ikrek

Központ december 30, 2011 Sport

sinkaHazajöttek Lengyelországból az ünnepekre a Sinka-ikrek

Miután az Extraligás lengyel Pogon Szcecin Women együttesével az ötödik helyen zárták az őszi idényt, Marosvásárhely sportvilágának jelenleg egyetlen és egyben Románia legismertebb, s ugyanakkor legsikeresebb ikerpárja – az egykori vásárhelyi A-osztályos bajnok és kupagyőztes  FCM női együttesének volt tagjai, a 22 éves Mónika és Zsuzsanna – családi körben, szülővárosukban töltötték a karácsonyt.

 

Köztudott, a tavaly nyáron a futballozó ikerpárt, a marosvásárhelyi FCM egy évre kölcsönadta a lengyelországi Extraligás Pogon Szcecin Women együttesének, ahol az ötödik helyen zárták a tavaszi idényt. 2012 nyarán jár le a szerződésük a marosvásárhelyi együttessel, ahonnan szabadon szerződhetnek tovább. „Négy hónapja voltunk távol családunktól, életünkben először. Minden téren tapasztalatszerzés volt számunkra, hiszen egy idegen ország kultúrájával, nyelvével, új csapattársakkal kellett megismerkednünk, új közösségbe kellett berázódnunk, gondoljuk, hogy sikeresen. Mindketten autodidakta módon tanultunk meg angolul, majd lengyelül is alapszinten. Kiváló edzőnk van, aki nagyon szeret minket, sőt hetekig angolul külön elmagyarázta nekünk a gyakorlatokat, amíg megtanultuk a nyelvet. Jelenleg a tízcsapatos lengyel bajnokságban, amely jóval erősebb a románnál, az ötödik helyről várjuk a tavaszi folytatást, de reális esélyünk van dobogós helyezésre. A csapattársakkal, akár a vezetőkkel kiváló viszonyunk van, nagyon kedvelnek minket a szurkolók is, mindenki mindenben támogat. A játék is jól ment, gólokat is rúgtunk, jó időszakban volt részünk” – elemezte Mónika a féléves külföldi időszakot.

„Naponta vannak edzéseink, sőt van olyan nap, mikor kettőt is tart az edzőnk. Lengyelországban nagy hangsúly fektetnek a labdajátékokra, a technikai edzésekre, aminek igazán örvendünk, hiszen mi a technikásabb foci hívei vagyunk, így sokat fejlődtünk, fejlődhetünk, formálódhatunk ezután is. Külföldiek csak mi vagyunk és két litván lány. Egyébként egy apartmanban lakunk, melyet a klub bérel nekünk. Onnan járunk minden nap edzésekre, sőt, januártól a klub egy négyórás munkahelyet is biztosít számunkra, ahol mellékkeresethez is juthatunk”– folytatta a gólkirály Zsuzsanna…

Végezetül arra a kérdésre, hogy hol töltötték a karácsony estét, szinte egyszerre válaszolta a két tehetséges, topmodellnek is beillő, de roppant szerény ikerpár:

„Mivel a Karácsony a szeretet, a család ünnepe, ezért is nem hagyhatjuk ki ezt az alkalmat, hogy családi körben tölthessük a szentestét. Elvégre szüleinknek köszönhetjük azt az önzetlen támogatást, amit a sportpályafutásunk során is kaptunk…”


Share Button
Ennyien olvasták: 545

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.